Back to All Events

MELTIADE & GEORGE MIHALACHE, Skuddårs-salutt fra Romania

  • Augstin Hotel C. Sundts gate 22 Bergen (map)

Fra den indre krets av Romanias sprudlende folkemusikktradisjon: Meltiade (fele) og George Mihalache (hakkebrett), akkompagnert av deres gamle venner Gabriel Fliflet (trekkspill) og Olav Tveitane (kontrabass). Energiske balkanrytmer med snert, blåtoner og lidenskap! Brødrene Mihalache kommer fra en familie av profesjonelle sigøynermusikere i Bucuresti, der musikken gjennomsyrer alt. George er en virtuos på hakkebrett (cimbalom, tambal), som er motoren i et tradisjonelt rumensk band. Han har tidligere fått bergenserne i ekstase med sitt Calibut Band.

Forhistorien for denne konserten er litt spesiell: I 1986 var musikalsk vert Gabriel Fliflet på tur til Romania for bl.a. å treffe en av sine helter, trekkspilleren Andrei Mihalache. På en restaurant fikk han også møte Andreis to tenåringssønner som imponerte på sine instrumenter. I 1988 klarte Gabriel å få eldstemann Meltiade opp til Bergen, hvor de spilte sammen noen hektiske våruker. 28 år senere er det duket for nytt samspill!

Pris: 200 / 150 (medl.) / 50 (studenter)