Back to All Events

ANDY IRVINE Klangen av Irland, TOM WILLY RUSTAD Norsk multimusiker

  • Augustin Hotel C Sundts gate 22 Bergen (map)

Andy Irvine har farget og fornyet den irske folkemusikken gjennom fem tiår. Han har spilt med alt som kan krype og gå av Irlands storheter, og vært med i band som Planxty, Patrick Street og De Dannan. Med sine mange strengeinstrumenter og iblant munnspill eller dreielire, har han hvileløst spilt og sunget seg verden rundt. Irvine har et stort hjerte for de underkuede og utsatte, og mange av hans sanger handler om disse. Andy Irvine har stor kjennskap til og apetitt på folkemusikk fra Nord-Amerika og Balkan, og spiller sammen med bl.a. Bruce Molsky og Nikola Parov i Mozaik.

Tom Willy Rustad er en mangfoldets mann, og en nysgjerrig veiviser for mange i folkemusikknorge. Han har ufortrødent utforsket en perlerad av instrumenter: torader, munnharpe, fløyter, cister, kontrabass og så videre. På sin siste CD, "Himmelturen", spiller han folkemusikk på klassisk gitar. Gled dere!

Pris: 200 / 150 (medl.) / 50 (studenter)