Back to All Events

Folkemusikkfest i Gimle: HELLAS, NORDFJORD OG ROMANIA

  • Gimle Kong Oscars gate 18 Bergen Norge (map)

SIgrid Moldestad og Liv Merete Kroken - det er Spindel duo, det er frisk nordfjordmusikk, glimt i øyet og to hardingfeler i et fascinerende samliv.

Oluf Dimitri Røe er felespiller, sanger og multimusiker, en trondhjemmer med musikalsk morsmål fra det blå Egeerhavet. Han gir oss livsglade sanger og melodier fra Mykonos og resten av Kykladene! Gabriel Fliflet og Olav Tveitane gynger med på trekkspill, gitar, kontrabass og sang.

Brødrene Meltiade og George Mihalache fra Bucuresti er virtuoser i den rumenske folkemusikkens fargerike landskap, på fele og hakkebrett (cimbalom/tambal). Lite sjenanse, mye verdighet!

 

Etter konserten ruller dansen i gang. Rumenere, bergensere og norsk-grekere slår seg sammen til et balkanband, Sol Røe lærer ut enkle rumenske og greske kjededanser - på flekken. Og selvsagt blir det store doser med norsk gammeldans og bygdedans!

 

Tid: Dørene åpner kl. 19. Konsertstart kl. 19.30. Dans og skravling fra kl. 21 til midnatt.

Sted: Gimle, Kong Oscars gate 18, Bergen. Inngang fra Øvre Korskirkeallmenning.

Billetter: 300 / 250 (medl. Columbi Egg / BUL Ervingen) 100 (stud.)/ 50 (barn)

Arrangører er Folkemusikklubben Columbi Egg og Bergen Ungdomslag Ervingen.

Kræsj-kurs i folkedans i Gimle kl 13-15: Lær grunntrinnene i norske folkedanser før folkemusikkfesten. Pris 100 / 50 (medl. Columbi Egg, Bul Ervingen /student). Bare møt opp!