Forsommerfest: HEMSING / LARSEN Ragnhild og Andris Hemsing. Einar Olav og Gjermund Larsen.
Jun
12
8:00 pm20:00

Forsommerfest: HEMSING / LARSEN Ragnhild og Andris Hemsing. Einar Olav og Gjermund Larsen.

Programendring: Andris Hemsing erstatter Eldbjørg Hemsing

Søsknene Hemsing fra Valdres er oppvokst med to toneelver susende rundt huset: Folkemusikken og den klassiske musikken. Ragnhild og Andris spiller begge både hardingfele i suveren valdrestradisjon. Ragnhild er også en kløpper på klassisk violin.

Brødrene Larsen fra Verdal er to formidable felespillere, som begge gikk i lære hos legendariske Hilmar Alexandersen som små. Virtuose og lekne - Einar Olav spiller ofte tradisjonell, spretten gammeldansmusikk, mens Gjermund komponerer mye som nærmer seg uttrykk fra den klassiske verdenen eller melodiøs samtidsmusikk.

I Hemsing / Larsen møtes gamle bygdetradisjoner med klassisk virtuositet.

Etter konserten ryddes gulvet. Så leder søsknene Hemsing og Larsen an i en saftig jam, mens du flakser rundt i polka eller vals eller rolig nipper til et glass med nasjonalromantisk sider. Kanskje blir det også mulighet til å prøve å danse shetlandreel? Et helt spelmannslag fra Shetland har i hvert fall meldt sin ankomst til dansejamen!

 

 

Billetter: 200 / 150 (medl.) / 50 (studenter)

Nils Økland og Sigbjørn Apeland
May
8
8:00 pm20:00

Nils Økland og Sigbjørn Apeland

Nils Økland er en musiker som er bred og smal på samme tid. Han har lekt seg med felen sin i punkeband, klassiske orkestre, Oslo Tangoforening, ragtimeband og alt mulig. Nils er også den som mer enn noen annen har gått nye veier med hardingfelen - ofte inspirert av tidligmusikk eller samtidsmusikk.

Sigbjørn Apeland er både kirkeorganist, sprek improvisator på trøorgel og en stor kjenner av norsk folkemusikk. Og åndelig leder av Orgelklubben Ferdinand!

Sammen er Nils og Sigbjørn samspilte som få. Lydhøre. Lyttende. Og alt som godt er!

 


 

Hazelius Hedin
Apr
24
8:00 pm20:00

Hazelius Hedin

Hazelius Hedin er to av av Sveriges fineste folkemusikere, sammen. Esbjörn Hazelius (sang, cister, oktavmandolin, gitar) har en varm og særpreget stemme. Hans musikalske røtter er i Skåne, men han har også lenge dyrket irsk musikk. Johan Hedin er en av verdens fremste på svenskenes spesialinstrument nyckelharpa. Litt av et lag!

 

FIRO - fint mye norsk
Apr
3
8:00 pm20:00

FIRO - fint mye norsk

Fire fine med musikk fra Dalenes dal - Gudbrandsalen. Med i kvartetten FIRO er et av de største, unge talentene i norsk folkemusikk: Mari Midtli, som synger så gåsehuden spretter frem, og spiller fele attpåtil og er knapt passert 20. Øyvind Sandum (torader, trekkspill, zither) er både musiker og danser og tungt prisbehengt i Gammeldansland. Bjørn Kåre Odde (fele, bratsj) er kjent for sin vare, lyttende tone og Mads Erik Odde er en ung trekkspiller som alt har vunnet Landskappleiken flere ganger.

 

Baltic Crossing
Mar
27
8:00 pm20:00

Baltic Crossing

Endelig er de tilbake: Verdens hyggeligste dansk-finsk-britiske folkemusikkgruppe, med musikk som gir bobleblod fra hæl til sjel!

I Columbi Eggs ærerike historie er det ikke mange som konkurrerer med Baltic Crossing i tett og uimotståelig swing. Åndelig sjef er den glitrende danske felespilleren Kristian Bugge. Fra Storbritannia kommer Andy May (northumbrian pipes, piano) og Ian Stephenson (gitar, trekkspill). Esko Järvelä (femstrengs fele) og Antti Järvelä (kontrabass, mandolin) er virtuose finner som også er med i grupper som Frigg og JPP.

Billetter: 200 / 150 (medl.) / 50 (studenter)

 

Folkemusikkfest i Gimle: Konsert og dans med Utla og Trio Mio
Mar
18
7:30 pm19:30

Folkemusikkfest i Gimle: Konsert og dans med Utla og Trio Mio

 • Kulturhuset Gimle

Utla er den vestlandske folkemusikkens ustyrlige kraft-trio. Håkon Høgemo spiller hardingfele med en sylskarp klarhet og et driv få gjør etter. Terje Isungsets perkusjon og durende munnharpe og Karl Seglems saksofoner og bukkehorn sparker danseslåttene opp og avgårde.

De tre musikerne er blant Nordens ledende innen folkemusikk, jazz og improvisasjonsmusikk.

Trio Mio er en av Danmarks dejligheder. Ennå dulgt for mange her i dalen, men snart ikke lenger. Kristine Heebøl spiller fele, Jens Ulvsand bouzouki og gitar, og Peter Rosendal piano og trompet. Livlig, luftig og ettertenksomt. Dansk og sang og svensk og dansbart.

Tid: Dørene åpner kl. 19. Konsertstart kl. 19.30. Dans og skravling fra kl. 21 til midnatt.

Sted: Gimle, Kong Oscars gate 18, Bergen. Inngang fra Øvre Korskirkeallmenning.

Billetter: 300 / 250 (medl. Columbi Egg / BUL Ervingen) 100 (stud.)/ 50 (barn)

Arrangører er Folkemusikklubben Columbi Egg og Bergen Ungdomslag Ervingen.

 

Kræsj-kurs i folkedans i Gimle kl 13-15:

Lær grunntrinnene i flere danser før folkemusikkfesten.

Pris 100 / 50 (medl. Columbi Egg, BUL Ervingen /student). Bare møt opp!

Unni Boksasp ensemble
Mar
6
8:00 pm20:00

Unni Boksasp ensemble

Unni Boksasp kan synge. Hun er en av de beste på slikt. Lekent, og gladlynt, med musikalsk garnfeste på Nordmøre. Klare meldinger. Både tradisjonell og egenhendig, nylaget musikk.

Magne Vestrum på kontrabass og Trygve Brøske på piano og trøorgel er med Unni i kveld. Og selv spiller hun kanskje zither mens hun synger ut.

 

GABRIEL FLIFLET og OLAV TVEITANE.        Fra Færøyene: Hanus G. Johansen
Feb
20
8:00 pm20:00

GABRIEL FLIFLET og OLAV TVEITANE. Fra Færøyene: Hanus G. Johansen

Endring i programmet: På grunn av sykdom kan dessverre ikke Peter Bastian komme som annonsert.

Columbi Eggs musikalske vert Gabriel Fliflet (trekkspill, sang) og Olav Tveitane (kontrabass, gitar, cister, sang) har musisert sammen i over førti år, og er samspilte som få. Sammen med Alf Bugge Gjerstad på hardingfele og fele dannet de i 1975 det som skulle bli Folkemusikkgruppen Rimfakse, og var tidlig ute med å la seg inspirere av arrangert folkemusikk fra utenverdenen. Senere spilte Olav og Gabriel norsk og nordisk folkemusikk sammen med bl.a. Berit Opheim, Nils Økland og Sigrid Moldestad, i tillegg til et balkanpreget repertoar med Peter Bastian, Ole Hamre m. fl. i gruppen Fri Flyt.

Med en så lang og fargerik ferd i ryggen, kan Olav Tveitane og Gabriel Fliflet love en bred aften, fylt med melodier og sanger de ikke klarer seg uten.

Fra Færøyene kommer en sanger som alle færinger har et forhold til: Hanus G. Johansen. Både unge og gamle kan hans sanger. For få år siden ga han også ut CDen Frå ledikken med viser av Jacob Sande - sunget på norsk!

 

Odde og Holmen  SIDIKI CAMARA
Feb
6
8:00 pm20:00

Odde og Holmen SIDIKI CAMARA

 

Bjørn Kåre Odde og Sivert Holmen - det er noe av det fineste samspill du kan høre i norsk folkemusikk i dag. Tett og lydhørt, slik det skal være. Bjørn Kåre Odde fra Lom spiller vanlig fele og er oppvokst med dalførets ofte mollstemte og vemodige musikk. Sivert Holmen kommer fra Valdres og bringer med seg friske hardingfeleslåtter derfra.

 

Åpn opp ørene for en artist i verdensklasse: Sidiki Camara. Han er en av de beste perkusjonistene fra Mali, landet som har gitt verden så mye fascinerede musikk og store artister. I tillegg til et utall slaginstrumenter, spiller Camara også n´goni - et strengeinstrument i slekt med banjo - og synger. Sidiki Camara reiser verden rundt sammen med jazzlegenden Bill Frisell og har samarbeidet med en rekke andre storheter fra Mali som Habib Koite og Mamady Keita.

Billetter: 200 / 150 (medl.) / 50 (studenter)

Richard Burgess: Solo-kabaret     Polkabjørn
Jan
23
8:00 pm20:00

Richard Burgess: Solo-kabaret Polkabjørn

 • Augustin Hotel

Spesielt interessert - i førti år. Det er tittelen som folkemusiker, forfatter og humorist Richard Burgess har gitt et enmannsoppgjør med sitt utvalgte folk: Nordmennene.

Som tenåring fattet han en uforklarlig interesse for oss, dro hit, giftet og forøket seg og ble norsklektor og ble folkemusiker og ble bare værende.

Men er vi norskinger de samme i dag som da den unge engelskmannen kom? Med intelllektuelt skjeglesyn, silly walk, stand up og sang får vi hans musikalske syn på saken.

 

Polkabjørn, en nysgjerrigper døpt Bjørn Tomren, er et vokalfenomen av de sjeldne. Du kjenner ham kanskje fra samarbeidet med trekkspiller Heine Bugge i duoen Polkabjørn og Kleine Heine? I kveld tar han oss med på en kraftrunde med jodling fra Romsdal og Sveits og strupesang fra Sibir og Gud hjelpe oss alle hva han kan finne på.

 

 

Triakel
Jan
9
8:00 pm20:00

Triakel

Triakel er en av Nordens fineste folkemusikkgrupper. Trøorgel, fele og sang. Lavmælt, men sterk og følelsesladet musikk, hvor Emma Härdelins stemme er den vakre kjernen i lydbildet. Triakel fremfører både salmer og burleske viser – ofte fra medlemmenes hjemtrakter Jämtland og Hälsingland. 

Lytt til Emma Härdelin (sang), Kjell-Erik Eriksson (fele) og Janne Strömstedt (trøorgel).

Billetter: 200 / 150 (medl.) / 50 (studenter)

www.triakel.se

STEINAR RYGG. Dans og jam med Voss Spelemannslag
Dec
12
8:00 am08:00

STEINAR RYGG. Dans og jam med Voss Spelemannslag

Steinar Rygg spiller gullende godt hardingfele, og har vunnet en rad med kappleiker. Voss er hjembygden hans, og det er naturlig nok herfra mange av slåttene hans kommer. I kveld har Steinar med seg sine venner i Voss spelemannslag, som avrunder feiringen av sitt 75-årsjubileumsår på denne måten: Sammen skal de lede an i en frisk førjulsjam, hvor alle som har noe å bidra med kan slutte seg til. Etter Steinar Ryggs solosett skal altså gulvet ryddes, kafébord settes langs veggene, så kan dans og jam begynne!  

 

Hallingdal: MARGIT MYHR        Balkan: ALMIR MESKOVIC & DANIEL LAZAR
Nov
28
8:00 pm20:00

Hallingdal: MARGIT MYHR Balkan: ALMIR MESKOVIC & DANIEL LAZAR

Forestillingen Stilt trør kvinner i sørgedans tar for seg tre ulike kvinneskjebner frå tre ulike hundreår. Historiene blir formidlet gjennom sang, fortelling og musikk (langeleik og lyre) av Margit Myhr fra Torpo i Hallingdal. Hun er 25 år, men har alt rukket å synge seg til topps på Landskappleiken og å virke som skuespiller ved Västanå Teater i Värmland. Regien av denne forestillingen er av teatersjefen og regissøren der - Leif Stinnerbom. Manus er av Eldgrim Springgard.

"Det går år mellom hver gang vi ser en slik stillferdig og sterk formidling" (Jan Landro, Bergens Tidende)

 

Er du glad i energirik balkanmusikk? Almir Meskovic og Daniel Lazar gir deg tradisjonelle melodier og rytmer fra Bosnia, Romania, Serbia og mere til. Almir er trekkspiller fra Bosnia, Daniel kommer fra Serbia, men spiller først og fremst i felemusikk i rumensk tradisjon. Begge bor i Oslo og spiller sammen i The Kuraybers, som gjestet Columbi Egg for får år siden, og som spilte med Silje Nergaard på årets Festspill. Fart, glede og balkanske rytmetog!

 

TONE HULBÆKMO og HANS FREDRIK JACOBSEN
Nov
14
8:00 pm20:00

TONE HULBÆKMO og HANS FREDRIK JACOBSEN

Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen har klart kunststykket å være sammen både i liv og spill i nærmere 40 år. Det er en imponerende bredde over deres virke. Sist de gjestet Columbi Egg fremførte de middelaldermusikk, som medlemmer av Kalenda Maya.

Tone Hulbækmo fra Tolga i Østerdalen er både folkesanger og utøver på trøorgel, lyre og norsk harpe, som hun selv vekket til live igjen etter å ha vært glemt i lang tid.

Hans Fredrik Jacobsen er mest kjent for sitt fløytespill, men spiller også gitar, torader og saksofon. Han har deltatt på et hundretall plater, både med folkemusikere og med bl.a. Erik Bye og Sissel Kyrkjebø.

I kveld får vi høre musikk fra deres rikholdige forråd. Sikkert mye fra fjell og skoger. Sikkert noe skikkelig godt og gammelt. Og kanskje noe fra Andalucía?

 

BASCO
Oct
31
8:00 pm20:00

BASCO

 • Augustin Hotel

Hoi, for et band! Samstemte i et drivende, energisk spill. Og masse tøff sang. Ikke rart at dansk-skånsk-skotske Basco gjør det godt her i verden. Basco består av Anders Ringgaard Andersen (trekkspill, trombone), Ale Carr (cister), Hal Parfitt Murray (fele, bratsj, mandolin, vokal) og Andreas Tophøj (fele, bratsj). Musikken har sine røtter både i danske, engelske, keltiske og nordamerikanske tradisjoner.

www.bascoband.com

Pris: 200 /150 (medl.) / 50 (stud.)

GJERTRUDS SIGØYNERORKESTER - på Grand Hotel Terminus
Oct
17
8:00 pm20:00

GJERTRUDS SIGØYNERORKESTER - på Grand Hotel Terminus

 • Grand Hotel Terminus

NB! PROGRAMMET ER ENDRET. Konserten med Veronica Akselsen går ut.

I stedet kommer selveste Gjertuds sigøynerorkester! Seks nordmenn og en ungarsk sigøyner, favoritter hos alle som elsker boblende musikk fra Ungarn, Romania og Russland og Sigøynerland. Orkesteret har i mer enn et kvart århundrede vært ledet av damen med Vestlandets bredeste glis: karismatikeren og vilolinfantomet Gjertrud Økland, med en tone så varm at piggsveis blir krøller og hanekam blir høysåte. Hun har med seg den ungarske virtuosen Ernest Bango (cimbalom), Helene Waage (cello, sang), Pål Torstensen (kontrabass), Georg Reiss (klarinett, tárogáto), Tom Karlsrud (trekkspill) og Trond Villa (bratsj).

NB! Konserten er på Grand Hotel Terminus, vis-a-vis Jernbanestasjonen. Gå opp trappen til hagen, og inn til høyre i det nye lokalet Terminus Forum.

Pris: 200 / 150 (medl.) /50 (stud.)

 

NIVELKINN. Gro Marie Svidal
Oct
3
8:00 pm20:00

NIVELKINN. Gro Marie Svidal

Er Nivelkinn det beste bestillingsverket som er laget innen norsk folkemusikk de siste tiårene? Det er godt mulig. Øyonn Groven Myhren og Odd Nordstoga satte musikk til tekster av Aslaug Vaa og fremførte resultatet på Telemarksfestivalen 2001. Nivelkinn grep umiddelbart tilhørerne, og ble også fremført på Columbi Egg for et andektig publikum i Cafe Colomba i Øvregaten. Nå er Nivelkinn vekket opp av dvalen igjen, og vi er ett av svært få steder som får besøk av Øyonn Groven Myhren (lyre, vaskebrett, sang) og Odd Nordstoga (trekkspil, gitar, sang).

Gro Marie Svidal åpner kvelden med et kort solosett. Hun er en av verdens beste på hardingfele, og kan spille både med en skinnende, klar tone eller en lavmælt og ru. Gro Marie Svidal kommer fra det rike felemiljøet på Jølster i Sunnfjord.

Pris: 250 /200 (medl.) /50 (stud.)

 

Stryk og trø fra svenske skoger: HANS og HARALD KENNEMARK, GREGER SILJEBO
Sep
19
8:00 pm20:00

Stryk og trø fra svenske skoger: HANS og HARALD KENNEMARK, GREGER SILJEBO

Ja. Svenskene både kan og vil. De får det til. Brødrene Hans (fele) og Harald (trøorgel) Kennemark var to av de tre musikerne i den legendariske folkemusikkgruppen Forsmark tre. Hans har også besøkt Columbi Egg tidligere - da som en av tre i fabelaktige Nordik Tree. Nå har de to brødrene med seg Greger Siljebo på fele, og det er duket for tostemt felespill med trøorgel. Marg, bein og lys over skogstjernet! Dette blir ingen dårlig måte å gå inn i høsten på; hånd i hånd med tre av broderfolkets beste.

 

TEXAS! Finland! ERIK HOKKANEN & Lumisudet
Sep
5
8:00 pm20:00

TEXAS! Finland! ERIK HOKKANEN & Lumisudet

 • Augustin Hotel

Erik Hokkanen er en av de største høvdingene i Austin, det musikalske hjertet i Texas. Med en ustoppelig energi briljerer han på fele, gitar, sang og langt mere til. Erik Hokkanens forfedre kom fra Finland, og i Lumisudet har han med seg tre av dagens beste finske folke- og rootsmusikere: Arto Järvelä (JPP, Nordik Tree m.m.) på fele og mandolin, Tapani Varis på kontrabass og munnharpe, Petri Hakala på gitar og mandolin. Gled deg til en opptursaften med Western swing og brennhete feler!

Til Erik Hokkanens fordel taler det også at han gjennom årene også har samarbeidet med en annen dyktig Erik; Bergens egen roots-høvding og halv-texaner Erik Moll.

 

Pris: 200 /150 (medl.) / 50 (stud.)

 

ANDREAS BJØRKÅS TRIO - forsommerfest med jam
Jun
13
8:00 pm20:00

ANDREAS BJØRKÅS TRIO - forsommerfest med jam

 • Augustin Hotel

Vi feirer forsommeren med tre av landets beste folkemusikere: Andreas Bjørkås (fele, hardingfele), Erlend Viken (fele, mandolin, oktavfele) og Olav Christer Rossebø (fele, gitar, mandola, mandolin). Dette er karer som tar fraspark i feletradisjonene i Oppdal, som både Andreas og Erlend kommer fra. Erlend og Olav Christer har et langt samarbeid i det fabuløse bluegrassbandet Early Bird Stringband. Etter konserten leder spillemennene en frilynt jam, hvor mye kan og bør skje!

Video med Andreas Bjørkås trio

FOSSHAGEN, MOLL, SKAUGE, BITUSTØYL: Columbi oppdager Americana
May
2
8:00 pm20:00

FOSSHAGEN, MOLL, SKAUGE, BITUSTØYL: Columbi oppdager Americana

 • Augustin Hotel

Bergen har i flere tiår hatt et boblende miljø av musikere som lenges til Amerika. Til Old Time Music, Bluegrass, White Gospel, Blues og Country, til mandoliner og feler og flerstemt sang.

Denne kvelden skal vi lengte og nyte, sammen med Øystein Fosshagen (fele, sang), Erik Moll (sang, gitar), Kristin Skauge (sang) og Anders Bitustøyl (kontrabass, fløyte, sang).

Vi gir musikerne ordet:

"Fire relativt dannede, musikalske personer insisterer på at Amerika har musikktradisjoner som er verdt å lytte til. Bak all den umusikalske støyen som møter oss om dagen ligger det vokale og instrumentale perler og eksplosiver og venter på gjenoppdagelse. 

Vi vil spile våre absolutte favoritter fra låvedansenes og verandaenes land."

JORUN MARIE KVERNBERG - solo og med GABRIEL FLIFLET
Apr
18
8:00 pm20:00

JORUN MARIE KVERNBERG - solo og med GABRIEL FLIFLET

 • Augustin Hotel

Jorun Marie Kvernberg spiller fele, hardingfele og harpeleik - og synger. Hun er en av Nordens beste folkemusikere, med en lysende, kraftfull tone og stor virtuositet i sitt felespill. Denne kvelden møter du henne først som solist, med tradisjonell musikk fra Møre og Romsdal som hovedsak, deretter sammen med Columbi Eggs musikalske vert Gabriel Fliflet (trekkspill, piano, sang).

Kvernberg og Fliflet følger hverandre tett, både med underfundige smil og brede glis! Her er luftige viser med plass til vemod og uventede svinger. Her er feleslåtter med varm harpiks og mange glade knips. Mye av musikken er laget av musikerne selv. Gabriel har laget en rekke kritikerroste bestillingsverk, og Jorun Marie er den eneste som har vunnet den ærerike "Edvard-prisen" for komponering i sjangeren folkemusikk.

ASTRID SULHEIM, BJØRN KÅRE ODDE, ASLAK BRIMI, Lom i våre hjerter
Apr
4
8:00 pm20:00

ASTRID SULHEIM, BJØRN KÅRE ODDE, ASLAK BRIMI, Lom i våre hjerter

Tre av landets fineste spillemenn, fra en uvanlig musikalsk fjellbygd. Lom ligger opp mot Jotunheimen, og her har det i generasjoner levd markante spillemenn som har satt dype spor. Denne konserten tar utgangspunkt i arven etter én av dem: Sjugurd Garmo, som var en mester i å lage særpregede og iørefallende melodier.

Astrid Sulheim, Bjørn Kåre Odde og Aslak Brimi er alle godt under førti, men for lengst tungt behengt med priser og respekt. I kveld skal de hylles, og vi fortrylles!

ANDY IRVINE Klangen av Irland, TOM WILLY RUSTAD Norsk multimusiker
Mar
14
8:00 pm20:00

ANDY IRVINE Klangen av Irland, TOM WILLY RUSTAD Norsk multimusiker

 • Augustin Hotel

Andy Irvine har farget og fornyet den irske folkemusikken gjennom fem tiår. Han har spilt med alt som kan krype og gå av Irlands storheter, og vært med i band som Planxty, Patrick Street og De Dannan. Med sine mange strengeinstrumenter og iblant munnspill eller dreielire, har han hvileløst spilt og sunget seg verden rundt. Irvine har et stort hjerte for de underkuede og utsatte, og mange av hans sanger handler om disse. Andy Irvine har stor kjennskap til og apetitt på folkemusikk fra Nord-Amerika og Balkan, og spiller sammen med bl.a. Bruce Molsky og Nikola Parov i Mozaik.

Tom Willy Rustad er en mangfoldets mann, og en nysgjerrig veiviser for mange i folkemusikknorge. Han har ufortrødent utforsket en perlerad av instrumenter: torader, munnharpe, fløyter, cister, kontrabass og så videre. På sin siste CD, "Himmelturen", spiller han folkemusikk på klassisk gitar. Gled dere!

Pris: 200 / 150 (medl.) / 50 (studenter)

 

MELTIADE & GEORGE MIHALACHE, Skuddårs-salutt fra Romania
Feb
29
8:00 pm20:00

MELTIADE & GEORGE MIHALACHE, Skuddårs-salutt fra Romania

 • Augstin Hotel

Fra den indre krets av Romanias sprudlende folkemusikktradisjon: Meltiade (fele) og George Mihalache (hakkebrett), akkompagnert av deres gamle venner Gabriel Fliflet (trekkspill) og Olav Tveitane (kontrabass). Energiske balkanrytmer med snert, blåtoner og lidenskap! Brødrene Mihalache kommer fra en familie av profesjonelle sigøynermusikere i Bucuresti, der musikken gjennomsyrer alt. George er en virtuos på hakkebrett (cimbalom, tambal), som er motoren i et tradisjonelt rumensk band. Han har tidligere fått bergenserne i ekstase med sitt Calibut Band.

Forhistorien for denne konserten er litt spesiell: I 1986 var musikalsk vert Gabriel Fliflet på tur til Romania for bl.a. å treffe en av sine helter, trekkspilleren Andrei Mihalache. På en restaurant fikk han også møte Andreis to tenåringssønner som imponerte på sine instrumenter. I 1988 klarte Gabriel å få eldstemann Meltiade opp til Bergen, hvor de spilte sammen noen hektiske våruker. 28 år senere er det duket for nytt samspill!

Pris: 200 / 150 (medl.) / 50 (studenter)

Folkemusikkfest i Gimle: HELLAS, NORDFJORD OG ROMANIA
Feb
27
7:30 pm19:30

Folkemusikkfest i Gimle: HELLAS, NORDFJORD OG ROMANIA

 • Gimle

SIgrid Moldestad og Liv Merete Kroken - det er Spindel duo, det er frisk nordfjordmusikk, glimt i øyet og to hardingfeler i et fascinerende samliv.

Oluf Dimitri Røe er felespiller, sanger og multimusiker, en trondhjemmer med musikalsk morsmål fra det blå Egeerhavet. Han gir oss livsglade sanger og melodier fra Mykonos og resten av Kykladene! Gabriel Fliflet og Olav Tveitane gynger med på trekkspill, gitar, kontrabass og sang.

Brødrene Meltiade og George Mihalache fra Bucuresti er virtuoser i den rumenske folkemusikkens fargerike landskap, på fele og hakkebrett (cimbalom/tambal). Lite sjenanse, mye verdighet!

 

Etter konserten ruller dansen i gang. Rumenere, bergensere og norsk-grekere slår seg sammen til et balkanband, Sol Røe lærer ut enkle rumenske og greske kjededanser - på flekken. Og selvsagt blir det store doser med norsk gammeldans og bygdedans!

 

Tid: Dørene åpner kl. 19. Konsertstart kl. 19.30. Dans og skravling fra kl. 21 til midnatt.

Sted: Gimle, Kong Oscars gate 18, Bergen. Inngang fra Øvre Korskirkeallmenning.

Billetter: 300 / 250 (medl. Columbi Egg / BUL Ervingen) 100 (stud.)/ 50 (barn)

Arrangører er Folkemusikklubben Columbi Egg og Bergen Ungdomslag Ervingen.

Kræsj-kurs i folkedans i Gimle kl 13-15: Lær grunntrinnene i norske folkedanser før folkemusikkfesten. Pris 100 / 50 (medl. Columbi Egg, Bul Ervingen /student). Bare møt opp!

 

MARIA KALANIEMI & TIMO ALAKOTILA  Finsk skjønnhet
Feb
15
8:00 pm20:00

MARIA KALANIEMI & TIMO ALAKOTILA Finsk skjønnhet

Finsk fado - det er betegnelsen noen bruker om den vakre musikken disse to mestermusikerne spiller og synger. I alle fall er det lengselsfull finsk tango, finlandssvenske folkesanger, bedøvende vakre bruremarsjer - og selvsagt en saftig humppa! Maria Kalaniemi er en poetisk trekkspiller i verdensklasse, som har spilt i et kvart århundrede sammen med Timo Alakotila på piano. Begge har vært pionerer og veivisere i fremveksten av den nye finske folkemusikken, hvor respekt for tradisjonen hopper paradis med oppdagelseslysten!

JØRGEN SANDVIK og ONE WAY OUT,  Blues & bluegrass, country & gospel
Feb
1
8:00 pm20:00

JØRGEN SANDVIK og ONE WAY OUT, Blues & bluegrass, country & gospel

Jørgen Sandvik er en flersporsmusiker, med kjærlighet til og kunnskap om en rekke musikkformer. Med gitarer, mandolin, banjo og sjelfull sang når han langt ut og helt inn. På Columbi Egg er hattemakeren konge denne kvelden - solo og sammen med gjester.

Blant disse er David Vogt - en barndomsvenn som Jørgen spiller sammen i bl.a. Real Ones og Novgorod. Vi møter også Jan Petter Myklestad, som synger og spiller rytmeinstrumenter og munnspill. Sammen danner disse tre den utadvendte trioen One Way Out. Vi hører hvit gospelsang i tett fremføring, fjellmusikk fra Appalachia og mye mer! One Way Out får både glis og kroppshår til å streve oppover!

 

NORDIC FIDDLERS BLOC
Jan
18
8:00 pm20:00

NORDIC FIDDLERS BLOC

Nordic Fiddlers Bloc   Respekt!

 

De kommer fra Shetland, Røros og svenske Helsingland. Kevin Henderson, Olav Luksengård Mjelva og Anders Hall spiller slik spillemenn skal. Hver av dem er en mester i sin egen, lokale tradisjon. Sammen blir de mesterlige på en ny måte!

Kevin Henderson er en av Storbrittanias beste felespillere, og spiller i supergrupper som Boys of The Lough og Fiddler´s Bid. Raske riler med opptur og lykkelig slutt!

Olav Luksengård Mjelva er ramm på rørospols, Norges kanskje beste tradisjonelle glad-ekstatiske danserytme. Han spiller også i stasgruppen SVER. Det gjør også Anders Hall, som bl.a. har spilt mye sammen med Sigrid Moldestad. Fiddlers Bloc turnerer på flere kontinenter, og denne kvelden heter kontinentet Augustin Hotel.

BERIT OPHEIM:        "Tre vakre vener",        MARIA TOPPE
Jan
4
8:00 pm20:00

BERIT OPHEIM: "Tre vakre vener", MARIA TOPPE

 • Augustin Hotel

Folkesanger Berit Opheim turnerer verden og bor på Voss. I sin nye soloforestilling "Tre vakre vener" handler om Berits hovedkilder innen folkesang: Margreta Opheim, Olav Fletre og Ragnar Vigdal. Hun synger sanger hun lærte av disse tre, som ikke bare betydde mye for Berit Opheim musikalsk, men også menneskelig. Regissør for denne konsertforestillingen er Leif Stinnerbom.

"Margreta, Olav og Ragnar var i musikken sin på eit lidenskapleg vis, dei var på mange måtar songane dei song og dei levde i ei tid som for meg var eit stort privilegium å få eit innblikk i, og som det er viktig å fortelja om i vår tid." Berit Opheim

 

Maria Toppe fra Åsane er en av våre beste unge på hardingfele, og har en glad dansetakt i sitt spill. I kveld gleder hun oss med å starte opp Columbi Eggs 35. sesong: Vi får en kort solokonsert med favorittslåtter fra Nordhordland og Hardanger.