Ross Couper og Tom Oakes
Sep
30
8:00 PM20:00

Ross Couper og Tom Oakes

To av Storbritannias tøffeste folkemusikere seiler inn til Columbi Egg: Ross Couper er en virtuos, ung felespiller, som er oppvokst i hjertet av det boblende folkemusikkmiljøet på Shetland. Energiske riler veksler med nydelige slow airs. Tom Oakes er en briljant fløytespiller og gitarist fra Devon, helt sør i landet. Sammen er de et ekte radarpar som dykker inn i tradisjonell musikk, fra Shetland, Skottland og Irland. Med fart og klem.

View Event →
 Håkon Høgemo - solo og med Tom Karlsrud
Oct
14
8:00 AM08:00

Håkon Høgemo - solo og med Tom Karlsrud

Håkon Høgemo er en av verdens beste på hardingfele. Klar og sterk tone, drivende rytmisk spill.

Håkon kommer fra Årdal, og bygger på spillemannstradisjoner fra Indre Sogn og musikken til læremesteren Lars Skjervheim fra Voss. I tillegg til å være solist, har Håkon samarbeidet med bl. a. Berit Opheim, Sigrid Moldestad og ikke minst Karl Seglem og Terje Isungset i den eksperimentelle trioen Utla.

I kveld får vi både høre Håkon solo og sammen med Tom Karlsrud på trekkspill. Mange i Columbi Eggs publikum kjenner Tom fra besøk med Gjertruds sigøynerorkester - men nå er det tradisjonsmusikk fra Sogn og Vestlandet som rår!

View Event →
Bach, polska og gammeldans: Duo West/Rydvall - Bo Lyckligs gammeldansorkester
Oct
28
8:00 PM20:00

Bach, polska og gammeldans: Duo West/Rydvall - Bo Lyckligs gammeldansorkester

Bach møter svensk polska - og gammeldansen herjer!

En samling kvalitets-svensker spenner denne kvelden en musikalsk regnbue fra syttenhundretallets barokkmusikk til snus og trekkspill og Folkets Park:

Kristine West er en eminent fløytespiller. Sammen med Erik Rydvall, en av verdens beste musikere på nyckelharpa, tar hun oss med på en reise i barokkens og folkemusikkens verdener. Her møter Johan Sebastian Bach svensk spillemannsmusikk fra samme tid. Vi får også høre nylaget musikk som har røtter i disse to tradisjonene.

"Ibland går folkrockgruppen Hoven Droven ut på gatorna som en vanlig gammeldansorkester" (Gammelt jämtlandsuttrykk).

I kveld kommer de helt til oss, dette berømte folkrockbandet, men nå i form av sitt alter ego: Bo Lyckligs gammeldansorkester. Og lager dansekonsert! Helt akustisk, selvsagt.

Nyt vals, hambo, snoa og schottis med Bo Lindberg (trekkspill), Kjell-Erik Eriksson (fele), Jens Comén (gitar) og Pedro Blom (kontrabass), enten på dansegulvet eller ved et småbord med et glass kald drikke til hånds.

Billetter: 250 / 200 (medlemmer) / 50 (studenter)

View Event →
Bansal Band
Nov
11
8:00 PM20:00

Bansal Band

Ny oslomusikk med indiske røtter! Harpreet Bansal er violinist og komponist med musikalske røtter i Nord-Indias klassiske musikk. Hun har studert med den legendariske Dr. L. Subramaniam og er den første som har tatt master innen indisk musikk ved Musikkhøyskolen. I sitt band har hun med Javid Afsari Rad (santur/hakkebrett), Andreas Bratlie (tablas, perkusjon, vokal), Vojtech Prochazka (piano, harmonium) og Adrian Myhr (kontrabass). All musikk er laget av Harpreet og basert på indisk raga-tradisjon. Kom og hør!View Event →
Morgonrode
Nov
25
8:00 PM20:00

Morgonrode

Morgonrode går inn det særegne i folkemusikken og skaper et moderne uttrykk -  for slik å la musikken vokse videre. Morgonrode er Helga Myhr (hardingfele og sang), Selma French Bolstad (nøkkelharpe, hardingfele og sang), Rasmus Kjorstad (oktavfele), Fredrik Luhr Dietrichson (kontrabass) og Andreas Skår Winther (slagverk). De blander tradisjonell folkemusikk med improvisert musikk og egenskrevne låter.

"-noe av den mest spennende og medrivende norske musikken man kan høre for tiden " (DN)View Event →
Nordfjord kaller: Camilla Hole trio,  Kviven duo
Dec
9
8:00 PM20:00

Nordfjord kaller: Camilla Hole trio, Kviven duo

Nordfjord kaller: Camilla Hole trio Kviven duo

Camilla Hole er saksofonist fra folkemusikkbygden Breim i Nordfjord. I sin trio lar hun gamle og nyere folketoner fra hjemtraktene møte jazzens farger. Når Camilla på sopransaksofon, Knut Kvifte Nesheim på vibrafon og trommer og Fredrik Luhr Dietrichson på kontrabass søker sammen, skjer stilige ting med tradisjonelle toner!

Kviven duo er Jorun Marie Kvernberg og Britt Pernille Frøholm, to av Vestlandets aller fremste felespillere. Tradisjonell slåttemusikk fra Hornindal og Volda er saken. Lån øre, lån øre!

Billetter: 200 / 150 (medlemmer) / 50 (studenter)View Event →

Ablaye Cissoko og Volker Goetze - kora, sang, trompet
Sep
16
8:00 PM20:00

Ablaye Cissoko og Volker Goetze - kora, sang, trompet

Lyden av den vest-afrikanske harpen kora er kanskje en av verdens vakreste instrument-lyder. Sikkert er det at musikken Ablaye Cissoko og Volker Goetze lager med kora, sang og trompet er uvanlig vakker. Som sine forfedre, er Ablaye Cissoko griot – sanger, musiker og historieforteller fra Senegal. Komponist er han også. Volker Goetze er trompetist med bakgrunn i jazz. I tillegg er han en multikunstner som lager lydskulpturer, komponerer og regisserer filmer. Sammen er de pur poesi.

Billetter: 200 / 150 (medlemmer) / 50 (studenter)

View Event →
Tango og tanguez
Sep
2
8:00 PM20:00

Tango og tanguez

Julie & Andreas Rokseth Daniel Amaro & Erik Halvorsen 


Tango fra Argentina og tanguez fra Uruguay - høsten starter med en helaften fylt av fyrrig musikk fra begge sider av Rio de la Plata.

Søskenparet Julie og Andreas Rokseth er sammen et helt spesielt tango-orkester. Julie er den eneste i verden som har tatt eksamen i argentinsk tango spilt på harpe. Andreas er en mester på bandoneon, det lille trekkspillet som farger argentinsk tango med både kraft og sårhet.

Daniel Amaro er fanabu, med røtter i Montevideo, hovedstaden i Uruguay. I kveld synger han tangueses, viser preget av tango og andre regionale danserytmer. Sammen med ham er pianist Erik Halvorsen.

Columbi Eggs musikalske vert har pent bedt utøverne om å lage en tangofinale sammen. Vi får se om han blir bønnhørt.

Billetter: 200 / 150 (medlemmer) / 50 (studenter)

View Event →
To dører inn til ONE WAY OUT. Forsommerfest med jam
Jun
17
8:00 PM20:00

To dører inn til ONE WAY OUT. Forsommerfest med jam

Du kan velge hovedinngangen fra C. Sundts gate, eller bakplassdøren, ned fra gågaten. Slik kommer du til One Way Out, og den eneste grunnen å være inne denne junikvelden. For de tre karene tar oss ut i verden, opp i Appalachiafjellene og ned til elvebreddene i Sørstatene. Hvit gospel. Hillbillytrøkk. Trestemt, mandig sang, sofistikert rytmikk og drivende spill. Etter konserten leder de oss i jam, med dansevennlig gulv og glass på bordene.

One Way Out er David Chelsom Vogt (fele, sang), Jørgen Sandvik (gitar, sang) og Jan Petter Myklestad (klikkerter, munnspill, sang).


Billettpris: 150 /100 (medl.) /50 (stud.)

View Event →
ENDELIG ETT SNES - Columbi Egg feirer 20 år!  Gjermund Larsen Trio. The Kuraybers.
Apr
27
to Apr 28

ENDELIG ETT SNES - Columbi Egg feirer 20 år! Gjermund Larsen Trio. The Kuraybers.

Musikklubber dør ofte i sine barneår. Når Folkemusikklubben Columbi Egg nå har passert tyve, skal det derfor feires! Først konsert. Så tettpakket dansegulv med vals, pols, tango, enkle kjededanser fra Balkan og egne, deliriske snurretrinn. 


Gjermund Larsen har besøkt klubben helt fra han var tidlig i tyvårene, som solist og som medlem i bl. a. Majorstuen. I sin trio har han med seg Andreas Utnem (trøorgel, piano) og Sondre Meisfjord (kontrabass). Lyrisk, lett, virtuost. Lysende musikalsk!


The Kuraybers er syv mann med broket opphav og felles kjærlighet til musikk fra Balkan.

Trøkk og smell og fart og deilige toner! I The Kuraybers møter du Daniel Lazar (fele), Amir Meskovic (trekkspill), Espen Wensaaas (gitarer), Ruhi Erdogan (trompet), Greg Miszczyszyn (trekkspill), Bjørnar Kaldefoss Tveite (kontrabass) og Boris Iochev (trommer). 

Festkvelden ledes av Columbi Eggs musikalske vert, Gabriel Fliflet.


Sted: Hordaland Teater (Logen).

Start kl. 20. 

Billettpris på www.hordalandteater.no: 400 kr. / 350 kr. (medl.) / 200 kr. (stud. og barn)

Om du kjøper billett i Grieghallen eller i døren kommer billettavgift på 25 kr i tillegg.

Produsert av Columbi Egg i samarbeid med Hordaland Teater.

View Event →
GROUPA leter etter Norge. Mats Edén solo
Apr
1
8:00 PM20:00

GROUPA leter etter Norge. Mats Edén solo

Heis flaggene, Groupa kommer seilende! Helt siden 1980 har dette flytende folkemusikklaboratoriet tatt seg til ulike farvann. Ofte har ferden gått langs svenske vassdrag. Med platen Kind of Folk - Vol 2: Norway, er det Nordvegen, landet nørst i grendom som utforskes. Groupa er tre mestere som lyttende søker sammen: Mats Edén (viola d´amore, hardingfele), Jonas Simonsson (fløyter) og Terje Isungset (all slags ting å slå på, munnharpe). Før hovedbolken med trioen, har Mats Edén et kortere sett med tradisjonell spillemannsmusikk fra hjemtraktene i Värmland.


Billettpris: 200 /150 (medl.) /50 (stud.)

View Event →
Gjertruds sigøynerorkester med Helge Jordal
Mar
18
8:00 PM20:00

Gjertruds sigøynerorkester med Helge Jordal

Gjertrud Økland har i 30 år vært verdens eneste kvinnelige prímás (orkesterleder) i den ungarske, urbane sigøynermusikk-stilen. Med sitt syvmannsband har hun glist seg frem over land og strand, og dykket dypt i Donau. Ikke rart det må feires! Her i Bergen skjer det på Columbi Egg og Helge Jordal er deres gjest! 

Vi tar av oss hatten, og setter oss forventningsfulle ned foran Gjertrud Økland (violin), Ernest Bangó (cimbalom/hakkebrett), Helene Waage (cello, sang), Pål Torstensen (kontrabass), Georg Reiss (klarinett, tárogáto), Tom Karlsrud (trekkspill) og Trond Villa (bratsj). 


Pris 250 /200 (medl.) / 50 (stud.)

View Event →
Brødrene Kjorstad.	 Olav og Anna Trio
Mar
4
8:00 PM20:00

Brødrene Kjorstad. Olav og Anna Trio

Arv eller miljø? Ja, takk, begge deler vil vi nok si etter å ha hørt brødrene Hans og Rasmus Kjorstad fra Sør-Fron i Gudbrandsdalen; to nysgjerrige tradisjonsbærere som både dyrker den gamle stilen og vandrer rundt på leting etter nye måter å møte musikken på. Hos oss blir det mest spreke springleiker og annet staselig fra brødrenes rike oppvekstmiljø. Idealet er mer rått og gruvende enn finslig og polert.


Danske Anna Egholm Pedersen spiller violin og synger, med vestjysk tradisjon i fingre og stemmebånd. Olav Tveitane, veteran i Bergens folkemusikkmiljø, synger og spiller gitar og cister, mens Davide Bertolini kompletterer trioen med sin kontrabass. Musikken er delvis dansk og tradisjonell, delvis nykomponerte melodier med inspirasjon fra nær og fjern. Her blir det dansedriv med rytmiske krumspring, allsangvennlige ballader og mere til.

Billettpris: 150 /100 (medl.) /50 (stud.)
View Event →
HILDO - et herlighetsmøte i Mariakirken mellom folkemusikk og jazz
Feb
27
8:00 PM20:00

HILDO - et herlighetsmøte i Mariakirken mellom folkemusikk og jazz

I verket Hildo har et lag mesterlige musikere, med Berit Opheim og Tore Brunborg i spissen, tatt utgangspunkt i ulike folketoner og slåtter fra blant annet Voss, Sogn og Hardanger, og serverer dem i nye arrangement og med nykomponerte tema. Tittelen bygger på sagnet om kirkeklokken Hildo, som klang så vakkert fra Vangskyrkjo på Voss - helt til bergenserne ville låne den (!) og den forsvant ned i dypet i Bolstadfjorden under transporten. 

Hildo var bestilt av Vossajazz i fjor, og ble nominert til Musikkritikerprisen 2018. Her er de som sørger for både dybde og overjordisk klang:

Berit Opheim (sang), Tore Brunborg (saksofon), Stein Urheim (strenger),Steinar Raknes (kontrabass), Kåre Opheim (trommer), David Solheim (lydtekniker).

Konserten arrangeres av Vestnorsk Jazzsenter i samarbeid med Folkemusikklubben Columbi Egg.

" Ei ut av kroppen-konsertoppleving" Nils Kvamsdal, Avisa Hordaland

Konserten er i Mariakirken og begynner kl. 20

Billetter på www.ticketco.no og i døren. Pris inkl. avgift: 290 / 210 (medl.)
View Event →
Jorun Marie Kvernberg og Gabriel Fliflet
Feb
4
8:00 PM20:00

Jorun Marie Kvernberg og Gabriel Fliflet

Felespill med saftige strøk og glade knips: Jorun Marie Kvernberg fra Romsdal spiller fele, hardingfele og harpeleik, synger - og er en av landets beste folkemusikere. Gabriel Fliflet, Columbi Eggs musikalske vert, spiller trekkspill og piano og synger. Han har badet i mange elver i folkemusikkens riker; svømt i Hardangerfjorden og Eggerhavet. Gabriel og Jorun Marie lever midt i musikken - både når den topper seg i høyspente kraftutladninger og når den flyter stille og poetisk.Når tiden er moden, bryter de ut i sang. Du får både høre folketoner fra Joruns hjemtrakter nord på Vestlandet, men aller mest musikk laget av utøverne selv. Både Jorun Marie Kvernberg og Gabriel Fliflet er svært produktive musikkmakere, med flere bestillingsverk bak seg.


Billettpris: 150 /100 (medl.) /50 (stud.)

View Event →
STAMPESTUEN: Brevet fra Amerika (og irske låter og litt til)
Jan
21
8:00 PM20:00

STAMPESTUEN: Brevet fra Amerika (og irske låter og litt til)

Kvartetten Stampestuen bringer bud fra den gang drømmen om et bedre liv i Amerika var sterk hos mange i Norge. Håp og spenning, usikkerhet og vemod speiler seg i sangen- det er et mangfold av stemninger vi blir dradd inn i. Musikerne i Stampestuen har folkemusikk av ulikt slag i årene, og før hovedbolken med emigrantviser, får vi også høre spretne irske melodier og mere til.

Stampestuen er Beate Børli Løkken (vokal, salmodikon), Annar By (gitar, vokal), Anders Lillebo (trøorgel, piano, fløyte), Jon Hjellum Brodal (fele, hardingfele).


Billettpris: 150 /100 (medl.) /50 (stud.)View Event →
Kevin Henderson og Mattias Pérez: Shetland og nyttårsjam
Jan
7
8:00 PM20:00

Kevin Henderson og Mattias Pérez: Shetland og nyttårsjam

Shetland! Disse salte øyer med uendeligheter av vind og vær og steder som heter Fugla Ness, Hamar, Westerwick, Bruntland. Når Columbi Egg går inn i sin 20-års-jubileumssesong, starter vi med å feire forbindelsen til våre venner i vest, som har vært en av de tykke, røde trådene gjennom alle år. 

Kevin Henderson vokste opp i den vitale, shetlandske feletradisjonen. Han er en lysende spillemann og turnerer verden rundt i grupper som Boys of The Lough, Fiddler´s Bid og Nordic Fiddlers Bloc. Mattias Pérez er en eminent svensk gitarist og folkemusiker, som bl. a. spiller sammen med Sofia Karlsson og Sigrid Moldestad. 

Etter konserten rydder vi rommet, setter ut småbord og telys og spillefolk jammer i vei og du kan fyke rundt på dansegulvet til ril, vals og reinlender. Og sikkert mer!View Event →
Knut Hamre og Ruth Lillegraven.  Johanne Mjøs
Dec
10
8:00 PM20:00

Knut Hamre og Ruth Lillegraven.  Johanne Mjøs

Granvin i Hardanger er noe for seg selv. Her har hardingfeleslåtter blitt overført fra generasjon til generasjon helt siden tidlig 1700-tall. Knut Hamre har lenge vært den fremste i denne tradisjonen, og gir nå ut 103 slåttar frå Granvin: En boks med flere plater og én bok.

Ruth Lillegraven er forfatter og sambygding av Knut Hamre. Hun leser egen poesi og samtaler med ham om dikting, musikk, tradisjon og nyskaping.

 

Johanne Mjøs er ung spelekvinne, bergenser og i toppslag. Hun gir oss musikk fra Hallingdal og Nord-Norge, spilt på hardingfele og vanlig fele. Dansegyng, rytme og presisjon!

 

View Event →
Danske og skotske høydare: Tophøj og Barslund. Sarah-Jane Summers
Nov
26
8:00 PM20:00

Danske og skotske høydare: Tophøj og Barslund. Sarah-Jane Summers

Musiske musikere. Det er det vil ha. Det er derfor vi har invitert Andreas Tophøj på fele og bratsj og Rune Barslund på trekkspill. Disse to jydene tar utganspunkt i egne, danske tradisjoner, og trekker inn dufter fra Storbrittania, Irland, Finland...  Melodiøst og vakkert. Lekende lettbent. Vilt virtuost! Andreas og Rune har det meste, rett og slett.

Sarah-Jane Summers har sine røtter i det skotske høylandet, og er en av de store kjennerne av felemusikken fra traktene rundt Inverness. Hun spiller fele med rytmisk snert, gnistrende klart og presist, men Sarah-Jane har også en lyttende, improvisatorisk side. Og hun spiller hardingfele!

Virr, hennes CD fra 2017 ble kåret til årets album av radioguruen Fiona Talkington i BBC. Sikkert får vi høre noe fra den enda ferskere platen Solo, med norsk og skotsk tradisjonsmusikk.

Billetter: 200/ 150(medl.)/ 50(stud.)

View Event →
Zanzibar og Norge: Matonas Afdhal Group
Nov
12
8:00 PM20:00

Zanzibar og Norge: Matonas Afdhal Group

Øygruppen Zanzibar har i århundreder vært et møtested mellom afrikanske, arabiske, europeiske og indiske kulturer. Her har den melodiøse og sofistikerte musikksjangeren Taarab oppstått og spredd seg langs Øst-Afrikas kystland.

Mohamed Issa Matona er en av de store innen taarab på Zanzibar. Han synger, og spiller violin og oud, og har besøkt Norge tidligere, bl. a. for å være gjestestjerne med KORK.

Til Matonas musikkakademi har en liten forsamling norske, unge musikere fra jazz og klassisk musikk søkt seg. Og alliert seg med sjefen! Resultatet er både spesielt og lett å like: Matonas Afdahl Group. Åpne opp ørene for Harald Lassen (saksofon, perkusjon), Stian A. E. Andersen (kontrabass), Emilie Lidsheim (violin, sang), Martin Lie Svendsen (gitar) og Ivar Asheim (trommer, perkusjon) - og mesteren selv: Mohammad Issa Matona.

Billetter: 200/ 150(medl.)/ 50(stud.) 

 

View Event →
Aslak Brimi Kvartett
Oct
29
8:00 PM20:00

Aslak Brimi Kvartett

Avklaret og vakker. Slik er musikken Aslak Brimi har laget - og heldigvis kommer til oss med! Aslak Brimi fra Lom i Gudbrandsdalen er nemlig ikke bare en av landets fineste felespillere, han er også musikkmaker med teft for toneganger og klanger. Han har med seg sin eminente sambygding Bjørn Kåre Odde på bratsj og fele, Espen Wensaas på cister og gitar og Svein Tore Werstad på barytonsaksofon.

 

View Event →
LISAS
Oct
15
8:00 PM20:00

LISAS

Lisa Rydberg er både barokkmusiker og felespiller, og har bl. a. gledet mange med sitt prosjekt Bach på svenska sammen med organist Gunnar Idenstam. Lisa Långbacka er musiker og prisbelønt komponist og Årets dragspelare 2015! Sammen er de Lisas, med et lavmælt, sofistikert og intenst samspill. Moderne kammermusikk med svensk folkemusikk i bunnen. Nydelige saker.

"Avskalat, intimt och alldeles briljant" Patrik Lindgren, Lira.

 

View Event →
SVER - sterke menn og pur pols
Oct
1
8:00 PM20:00

SVER - sterke menn og pur pols

Kraftkarer kommer! I mer enn ti år har norsk-svenske Sver massert øreganger med sin urkraft-fulle folkemusikk. Foten går, hjertet slår. Jens Linell spiller trommer, tamburin og gammel koffert, Anders Hall fele og bratsj, Adam Johansson gitar, Olav Luksengård Mjelva fele og hardingfele mens Leif Ingvar Ranøien spiller torader.

Før hele bandet entrer scenen vil Mjelva og Ranøien ta oss med til der det hele startet; på Røros, under pols-stjernens lys.

Billetter: 200/ 150(medl.)/ 50(stud.)

View Event →
Valdres og Valdres, Sri Lanka og Sør-India: KNUT og OLE.  MIRA og ATHISAYAN
Sep
17
8:00 PM20:00

Valdres og Valdres, Sri Lanka og Sør-India: KNUT og OLE.  MIRA og ATHISAYAN

Knut og Ole Åstad Bråten er brødre. Tvillingbrødre. Valdrestvillingbrødre! De sitter vendt mot hverandre, med et lite bord i mellom seg. Der ligger langeleikene de spiller på. De synger og forteller. Knut og Olav Åstad Bråten har spilt sammen i mer enn tyve år, og er begge intenst aktive kulturmenn, både lokalt og nasjonalt. 

Har du opplevd Fargespill eller gruppen 9 grader nord? Da har du alt møtt Mira Thiruchelvam, musiker og musikkmaker av rang. Bergensk, med røtter på Sri Lanka. Fløyte er hovedinstrumentet. På Columbi Egg spiller hun karnatisk musikk sammen med violinist Athisayan Suresh. Dette er en sofistikert musikkform som mest spilles i Sør-India og på Sri Lanka.

 

 

View Event →
TIDEKVERV på USF
Sep
8
7:30 PM19:30

TIDEKVERV på USF

Tidekverv er et nytt folkemusikkverk som hyller solens og årets gang, markert ved de fire viktige datoene for solsnu og jevndøgn. Nå nærmer vi oss høstjevndøgn, og kan synke inn i nye toner inspirert av gamle ritualer og tradisjoner. Musikken i Tidekverv er komponert av folkemusikerne Benedicte Maurseth og Berit Opheim. Nye balladetekster er skrevet av dikterne Bergsveinn Birgisson og Erlend Nødtvedt.

Ut på scenen kommer: Bendedicte Maurseth (hardingfele, sang), Berit Opheim (sang, perkusjon), Håkon Mørch Stene (vibrafon, perkusjon, elektronikk) og Rolf Lislevand (lutt, el-gitar).

Konserten holdes i Sardinen på kulturhuset USF. Start kl. 19.30. Billetter: 200 / 150 (medl.) Arrangører er Vreng, USF og Folkemukklubben Columbi Egg.

 

 

 

View Event →
MAMES BABEGENUSH - klezmer fra København
Sep
3
8:00 PM20:00

MAMES BABEGENUSH - klezmer fra København

For et liv, for et driv, for en start på høsten! Dette danske klezmerbandet har et navn ingen husker, men lager konserter ingen glemmer. Det vet alle som alt har opplevd disse unge karene lage ellevilliteter på Festspillene. Nå er de tilbake i byen de elsker, og gir oss jødisk spillemannsmusikk med konfettipang!

På Augustin Hotel møter du Emil Goldschmidt (klarinett), Andreas Møllerhøj(kontrabass), Lukas Rande (saksofoner), Morten Ærø (trommer), Nicolai Kornerup (trekkspill) og Bo Rande (flygelhorn).

Billetter: 250/ 200(medl.)/ 50(stud.) 

 

 

View Event →
Forsommerfest med MIKAEL MARIN & ÅNON EGELAND. Dansejam.
Jun
18
8:00 PM20:00

Forsommerfest med MIKAEL MARIN & ÅNON EGELAND. Dansejam.

Mandig mestermøte og utslått hår i junikvelden! 

Mikael Marin og Ånon Egeland er to legender som finner glede i sørgelige visemelodier. Dirrende, blå toner. Både hardingfele og bratsj stemt i dypeste leie. Dette er musikk som som river varmt i deg. Godt - og usentimentalt. Ånon Egeland har den kanskje mest særpregede, alderdommelige og karismatiske feletonen her i landet. Hans venn Mikael Marin er en av svenskenes største folkemusikere, mange kjenner ham fra supergruppen Väsen. Egeland og Marin ble tildelt Folkelarmprisen 2017 for platen Sorpesoll, som mye av kveldens musikk er hentet fra.

Etter en times konsert ryddes gulvet, småbord settes frem, glassene fylles og mesterne leder en skare musikanter som spiller opp til junidans. Nipp i glasset, ta ut hårstrikken og smil til din utkårede. Eller by opp tanten din til en vals!

Foto: Eva Karlsson

View Event →
Jo Einar Jansen solo.  Duo Jansen/Jüssi
May
7
8:00 PM20:00

Jo Einar Jansen solo. Duo Jansen/Jüssi

Jo Einar Jansen er en kar som trasker med gammal, ru tonalitet i det ene låret og nyveis pågangsmot i det andre. Oktavfele, vanlig fele og sang - med kraftig fottramp når det trengs! Etter et kort solosett spiller han et lenger sett sammen med Johanna Adele Jüssi. Hun er en av Estlands fineste folkemusikere, men har bosatt seg i Norge og bor og spiller sammen med Jo Einar. På fele og strengeinstrumentet hiiu kannel. Duo Jansen/Jüssi gir hva få andre makter: Samstemte toner fra Trøndelag og Estland.

View Event →
GAMALNYMALT: Sigrid Moldestad, Håkon Høgemo og Einar Mjølsnes
Apr
23
8:00 PM20:00

GAMALNYMALT: Sigrid Moldestad, Håkon Høgemo og Einar Mjølsnes

Gammel friskhet ruster ei. Sigrid Moldestad, Håkon Høgemo og Einar Mjølsnes feiret i sin tid feiende triumfer med sin hardingfeletrio Gamaltnymalt. Malende og rytmisk, flerstemt, klart og presist! Etter noen års tornerøsesøvn, har de fått en bøtte oppkvikkende vann i hodet fra oss i Columbi Egg, og tre enere stiller atter på samme scene. Rens ørene og puss brillene!

View Event →
Valdres og Hardanger. Irak: Marit Karlberg & Frank Rolland.   Gilgamesh
Apr
9
8:00 PM20:00

Valdres og Hardanger. Irak: Marit Karlberg & Frank Rolland. Gilgamesh

Sang uten sjel er triste saker, men lite er bedre enn sjelfylt sang. Det er få folkesangere i vårt land som har mer av dette viktige, men udefinerbare, enn Marit Karlberg. Mange kjenner henne fra samarbeidet med multi-folkemusiker Anders Røine i duoen Sudan Dudan. Nå skal vi få oppleve henne med sang og langeleik sammen med Frank Rolland på hardingfele. Hans spill er både kraftfullt og rytmisk og med en rik ornamentikk. Frank er fra Ulvik, har vært fylkesmusiker siden 1996 og spiller også i lag med bl.a. sin gamle læremester Knut Hamre.

Amir Saion og Hassan Albadri er begge bergensmusikere fra Irak, som har samarbeidet i mange år, bl.a. i deres duo Gilgamesh. Vi får høre egne og tradisjonelle og sanger fra Irak og eminent spill på oud - en type lutt som du finner i store deler av Midt-Østen. Gilgamesh har utgitt platen Tigris Nights.

 

View Event →
Blyde Lasses - fra Shetland og Skottland
Mar
19
8:00 PM20:00

Blyde Lasses - fra Shetland og Skottland

Blyde Lasses - det betyr blide jenter på shetlandsmål. Claire White hører til den indre krets av det pulserende felemiljøet på Shetland. (Av de ti beste felespillerne i Storbritannia kommer til en hver tid minst fem fra disse forblåste, små øyene!) Synger gjør hun og, fint, nakent og rett frem.

Frances Wilkins er en av kongedømmets fineste utøvere på det lille trekkspillet concertina.

De to venninenne i Blyde Lasses spiller åpen, vakker og nær musikk. Du vil like dem!

 

View Event →
Foghorn String Band - folkelige elitemusikere fra Statene
Mar
5
8:00 PM20:00

Foghorn String Band - folkelige elitemusikere fra Statene

Høy, klagende sang og gode glis. Snerrende mandolinspill og pumpende felestrøk. vennlig gitarklimpring og stødig bass. Foghorn String Band rusker tak i mang slags amerikansk folkemusikk og gjør klar til en elskovsstund med Old Time Music, honky tonk country, bluegrass og mye mer. Om du likte musikken i filmen O Brother, Where art Thou, vil du elske Caleb Klauder (sang, mandolin, fele), Reeb Willms (sang, gitar), Madine Landry (sang, kontrabass) og Stephen "Sammy" Lind (sang, fele, banjo). Det de gjør, er det få som gjør etter.

"Face it people - there´s Foghorn...and there´s everybody else."

Stuart Mason, The Fiddlefreak

Billetter: 250/200 (medl.)/50 (studenter)

View Event →
Folkemusikkfest i Gimle med konsert og dans: 	CAJUN COUNTRY REVIVAL. Audhilds
Mar
3
7:30 PM19:30

Folkemusikkfest i Gimle med konsert og dans: CAJUN COUNTRY REVIVAL. Audhilds

Cajun Country Revival er et stjernelag med flere av Nord-Amerikas beste utøvere i sine sjangre: Fra sumpene utenfor New Orleans kommer felespiller Joel Savoy og Jesse Lége på sang og enraders trekkspill. Begge er karismatiske musikere med stor kraft og er legender i den fransk-amerikanske cajun-musikken.

De fire medmusikerne utgjør Foghorn Stringband og er mestere innen flere nordamerikanske tradisjoner. De turnerer verden rundt med sang, fele, mandolin, gitar, bass og mengder av flerstemt sang. Denne kvelden vil de seks musikerne som utgjør Cajun Country Revival aller mest spille drivende cajunmusikk, først på konsert og så til dans - med opplæring i two step og andre enkle danser, på stedet!

De unge kvinnene i spelmannslaget Audhilds er blitt en god og samstemt hardingfelegruppe. De vi gi en kort konsertbolk med samspill og solo. Senere sørger de for at det også blir tradisjonellt, norsk dansespill med vals, springar, reinlender og polka utover kvelden.

Sted: Kulturhuset Gimle, Kong Oscars gate 18, Bergen - inngang fra Øvre Korskirkeallmenning

Dørene åpner kl 19. Start kl 19.30.

Billetter: 300 / 250 (medl. BUL Ervingen og Columbi Egg) / 100 (studenter) / 50 (barn)

Arrangører er Folkemusikklubben Columbi Egg og Bergen Ungdomslag Ervingen.

 

                                           Kræsj-kurs i cajundans

Bassisten i Cajun Country Revival, Nadine Landry, vil kurse oss i de viktigeste dansene innan cajun-sjangeren. Til levande musikk av et par av de største mesterne innenfor sjangeren, lærer hun bort vals med Cajun-vri og ulike variantar av two-step, som "the jitterbug" og "the zydeco two-step". Du trenger ikke ha noen forkunnskaper, bare kom!

Kulturhuset Gimle, Kong Oscars gate 18, lørdag 3. mars kl 12 - 14. Pris: 100 kr  Studentpris: 50 kr 

View Event →
Lysning på Logen - Nils Økland Band
Feb
24
9:00 PM21:00

Lysning på Logen - Nils Økland Band

Nils Økland er en musikkens nysgjerrige vandringsmann, lydhør og alltid på leting. Han søker og finner klanger få har hentet frem før ham. Ofte er det i hardingfelen han finner dem.

Musikken på Øklands siste CD Lysning er mye; original, subtil, på samme tid minimalistisk og storslått - men aller mest er den gripende vakker. I sitt samspill er musikerne samtidig på leting og intenst tilstede. Kritikerne har overgått hverandre i godord og sekserne har haglet.

Velkommen til en sen lørdagsstund utenom hverdagen med Nils Økland (feler), Sigbjørn Apeland (trøorgel), Rolf Erik Nystrøm (saksofoner), Mats Eilertsen (bass) og Per Oddvar Johansen (perkusjon).

 

Sted: Logen Teater (Hordaland Teater), Bergen

Tid: Konsertstart kl. 21. Dørene åpnes kl. 20.30.

Billetter: 250 / 200 (medl. Columbi Egg og BJF, studenter, BT-fordel, Scenekort)

Konserten arrangeres av Vestnorsk Jazzsenter i samarbeid med Folkemusikklubben Columbi Egg.

View Event →
Den store sangen - kvedarane kommer!
Feb
19
8:00 PM20:00

Den store sangen - kvedarane kommer!

Syngende struper fra Hardanger og Voss kommer til Augustin Hotel; tretten kvinner og én mann. Blant disse er en rekke profilerte utøvere, som Annlaug Børsheim, Benedicte Maurseth og Kari Malmanger. Kunstnerisk leder er selveste Berit Opheim. Dette er en enestående anledning til å få en lyddusj av folkesangens mange farger: Bånsuller, bryllupsviser, ballader. Optimistisk hurra-ut-i-verden-stemning og dødelig tristesse. Og gullkorn fra livet i hverdagen.

 

Fugl og fisk i treets topp,

hardinger i heisa-tropp!

Sang om lengt og tap og tross,

lure smil brakt hit fra Voss.

 

View Event →