Danske og skotske høydare: Tophøj og Barslund. Sarah-Jane Summers
Nov
26
8:00 PM20:00

Danske og skotske høydare: Tophøj og Barslund. Sarah-Jane Summers

Musiske musikere. Det er det vil ha. Det er derfor vi har invitert Andreas Tophøj på fele og bratsj og Rune Barslund på trekkspill. Disse to jydene tar utganspunkt i egne, danske tradisjoner, og trekker inn dufter fra Storbrittania, Irland, Finland...  Melodiøst og vakkert. Lekende lettbent. Vilt virtuost! Andreas og Rune har det meste, rett og slett.

Sarah-Jane Summers har sine røtter i det skotske høylandet, og er en av de store kjennerne av felemusikken fra traktene rundt Inverness. Hun spiller fele med rytmisk snert, gnistrende klart og presist, men Sarah-Jane har også en lyttende, improvisatorisk side. Og hun spiller hardingfele!

Virr, hennes CD fra 2017 ble kåret til årets album av radioguruen Fiona Talkington i BBC. Sikkert får vi høre noe fra den enda ferskere platen Solo, med norsk og skotsk tradisjonsmusikk.

Billetter: 200/ 150(medl.)/ 50(stud.)

View Event →
Knut Hamre og Ruth Lillegraven.  Johanne Mjøs
Dec
10
8:00 PM20:00

Knut Hamre og Ruth Lillegraven.  Johanne Mjøs

Granvin i Hardanger er noe for seg selv. Her har hardingfeleslåtter blitt overført fra generasjon til generasjon helt siden tidlig 1700-tall. Knut Hamre har lenge vært den fremste i denne tradisjonen, og gir nå ut 103 slåttar frå Granvin: En boks med flere plater og én bok.

Ruth Lillegraven er forfatter og sambygding av Knut Hamre. Hun leser egen poesi og samtaler med ham om dikting, musikk, tradisjon og nyskaping.

 

Johanne Mjøs er ung spelekvinne, bergenser og i toppslag. Hun gir oss musikk fra Hallingdal og Nord-Norge, spilt på hardingfele og vanlig fele. Dansegyng, rytme og presisjon!

 

View Event →

Zanzibar og Norge: Matonas Afdhal Group
Nov
12
8:00 PM20:00

Zanzibar og Norge: Matonas Afdhal Group

Øygruppen Zanzibar har i århundreder vært et møtested mellom afrikanske, arabiske, europeiske og indiske kulturer. Her har den melodiøse og sofistikerte musikksjangeren Taarab oppstått og spredd seg langs Øst-Afrikas kystland.

Mohamed Issa Matona er en av de store innen taarab på Zanzibar. Han synger, og spiller violin og oud, og har besøkt Norge tidligere, bl. a. for å være gjestestjerne med KORK.

Til Matonas musikkakademi har en liten forsamling norske, unge musikere fra jazz og klassisk musikk søkt seg. Og alliert seg med sjefen! Resultatet er både spesielt og lett å like: Matonas Afdahl Group. Åpne opp ørene for Harald Lassen (saksofon, perkusjon), Stian A. E. Andersen (kontrabass), Emilie Lidsheim (violin, sang), Martin Lie Svendsen (gitar) og Ivar Asheim (trommer, perkusjon) - og mesteren selv: Mohammad Issa Matona.

Billetter: 200/ 150(medl.)/ 50(stud.) 

 

View Event →
Aslak Brimi Kvartett
Oct
29
8:00 PM20:00

Aslak Brimi Kvartett

Avklaret og vakker. Slik er musikken Aslak Brimi har laget - og heldigvis kommer til oss med! Aslak Brimi fra Lom i Gudbrandsdalen er nemlig ikke bare en av landets fineste felespillere, han er også musikkmaker med teft for toneganger og klanger. Han har med seg sin eminente sambygding Bjørn Kåre Odde på bratsj og fele, Espen Wensaas på cister og gitar og Svein Tore Werstad på barytonsaksofon.

 

View Event →
LISAS
Oct
15
8:00 PM20:00

LISAS

Lisa Rydberg er både barokkmusiker og felespiller, og har bl. a. gledet mange med sitt prosjekt Bach på svenska sammen med organist Gunnar Idenstam. Lisa Långbacka er musiker og prisbelønt komponist og Årets dragspelare 2015! Sammen er de Lisas, med et lavmælt, sofistikert og intenst samspill. Moderne kammermusikk med svensk folkemusikk i bunnen. Nydelige saker.

"Avskalat, intimt och alldeles briljant" Patrik Lindgren, Lira.

 

View Event →
SVER - sterke menn og pur pols
Oct
1
8:00 PM20:00

SVER - sterke menn og pur pols

Kraftkarer kommer! I mer enn ti år har norsk-svenske Sver massert øreganger med sin urkraft-fulle folkemusikk. Foten går, hjertet slår. Jens Linell spiller trommer, tamburin og gammel koffert, Anders Hall fele og bratsj, Adam Johansson gitar, Olav Luksengård Mjelva fele og hardingfele mens Leif Ingvar Ranøien spiller torader.

Før hele bandet entrer scenen vil Mjelva og Ranøien ta oss med til der det hele startet; på Røros, under pols-stjernens lys.

Billetter: 200/ 150(medl.)/ 50(stud.)

View Event →
Valdres og Valdres, Sri Lanka og Sør-India: KNUT og OLE.  MIRA og ATHISAYAN
Sep
17
8:00 PM20:00

Valdres og Valdres, Sri Lanka og Sør-India: KNUT og OLE.  MIRA og ATHISAYAN

Knut og Ole Åstad Bråten er brødre. Tvillingbrødre. Valdrestvillingbrødre! De sitter vendt mot hverandre, med et lite bord i mellom seg. Der ligger langeleikene de spiller på. De synger og forteller. Knut og Olav Åstad Bråten har spilt sammen i mer enn tyve år, og er begge intenst aktive kulturmenn, både lokalt og nasjonalt. 

Har du opplevd Fargespill eller gruppen 9 grader nord? Da har du alt møtt Mira Thiruchelvam, musiker og musikkmaker av rang. Bergensk, med røtter på Sri Lanka. Fløyte er hovedinstrumentet. På Columbi Egg spiller hun karnatisk musikk sammen med violinist Athisayan Suresh. Dette er en sofistikert musikkform som mest spilles i Sør-India og på Sri Lanka.

 

 

View Event →
TIDEKVERV på USF
Sep
8
7:30 PM19:30

TIDEKVERV på USF

Tidekverv er et nytt folkemusikkverk som hyller solens og årets gang, markert ved de fire viktige datoene for solsnu og jevndøgn. Nå nærmer vi oss høstjevndøgn, og kan synke inn i nye toner inspirert av gamle ritualer og tradisjoner. Musikken i Tidekverv er komponert av folkemusikerne Benedicte Maurseth og Berit Opheim. Nye balladetekster er skrevet av dikterne Bergsveinn Birgisson og Erlend Nødtvedt.

Ut på scenen kommer: Bendedicte Maurseth (hardingfele, sang), Berit Opheim (sang, perkusjon), Håkon Mørch Stene (vibrafon, perkusjon, elektronikk) og Rolf Lislevand (lutt, el-gitar).

Konserten holdes i Sardinen på kulturhuset USF. Start kl. 19.30. Billetter: 200 / 150 (medl.) Arrangører er Vreng, USF og Folkemukklubben Columbi Egg.

 

 

 

View Event →
MAMES BABEGENUSH - klezmer fra København
Sep
3
8:00 PM20:00

MAMES BABEGENUSH - klezmer fra København

For et liv, for et driv, for en start på høsten! Dette danske klezmerbandet har et navn ingen husker, men lager konserter ingen glemmer. Det vet alle som alt har opplevd disse unge karene lage ellevilliteter på Festspillene. Nå er de tilbake i byen de elsker, og gir oss jødisk spillemannsmusikk med konfettipang!

På Augustin Hotel møter du Emil Goldschmidt (klarinett), Andreas Møllerhøj(kontrabass), Lukas Rande (saksofoner), Morten Ærø (trommer), Nicolai Kornerup (trekkspill) og Bo Rande (flygelhorn).

Billetter: 250/ 200(medl.)/ 50(stud.) 

 

 

View Event →
Forsommerfest med MIKAEL MARIN & ÅNON EGELAND. Dansejam.
Jun
18
8:00 PM20:00

Forsommerfest med MIKAEL MARIN & ÅNON EGELAND. Dansejam.

Mandig mestermøte og utslått hår i junikvelden! 

Mikael Marin og Ånon Egeland er to legender som finner glede i sørgelige visemelodier. Dirrende, blå toner. Både hardingfele og bratsj stemt i dypeste leie. Dette er musikk som som river varmt i deg. Godt - og usentimentalt. Ånon Egeland har den kanskje mest særpregede, alderdommelige og karismatiske feletonen her i landet. Hans venn Mikael Marin er en av svenskenes største folkemusikere, mange kjenner ham fra supergruppen Väsen. Egeland og Marin ble tildelt Folkelarmprisen 2017 for platen Sorpesoll, som mye av kveldens musikk er hentet fra.

Etter en times konsert ryddes gulvet, småbord settes frem, glassene fylles og mesterne leder en skare musikanter som spiller opp til junidans. Nipp i glasset, ta ut hårstrikken og smil til din utkårede. Eller by opp tanten din til en vals!

Foto: Eva Karlsson

View Event →
Jo Einar Jansen solo.  Duo Jansen/Jüssi
May
7
8:00 PM20:00

Jo Einar Jansen solo. Duo Jansen/Jüssi

Jo Einar Jansen er en kar som trasker med gammal, ru tonalitet i det ene låret og nyveis pågangsmot i det andre. Oktavfele, vanlig fele og sang - med kraftig fottramp når det trengs! Etter et kort solosett spiller han et lenger sett sammen med Johanna Adele Jüssi. Hun er en av Estlands fineste folkemusikere, men har bosatt seg i Norge og bor og spiller sammen med Jo Einar. På fele og strengeinstrumentet hiiu kannel. Duo Jansen/Jüssi gir hva få andre makter: Samstemte toner fra Trøndelag og Estland.

View Event →
GAMALNYMALT: Sigrid Moldestad, Håkon Høgemo og Einar Mjølsnes
Apr
23
8:00 PM20:00

GAMALNYMALT: Sigrid Moldestad, Håkon Høgemo og Einar Mjølsnes

Gammel friskhet ruster ei. Sigrid Moldestad, Håkon Høgemo og Einar Mjølsnes feiret i sin tid feiende triumfer med sin hardingfeletrio Gamaltnymalt. Malende og rytmisk, flerstemt, klart og presist! Etter noen års tornerøsesøvn, har de fått en bøtte oppkvikkende vann i hodet fra oss i Columbi Egg, og tre enere stiller atter på samme scene. Rens ørene og puss brillene!

View Event →
Valdres og Hardanger. Irak: Marit Karlberg & Frank Rolland.   Gilgamesh
Apr
9
8:00 PM20:00

Valdres og Hardanger. Irak: Marit Karlberg & Frank Rolland. Gilgamesh

Sang uten sjel er triste saker, men lite er bedre enn sjelfylt sang. Det er få folkesangere i vårt land som har mer av dette viktige, men udefinerbare, enn Marit Karlberg. Mange kjenner henne fra samarbeidet med multi-folkemusiker Anders Røine i duoen Sudan Dudan. Nå skal vi få oppleve henne med sang og langeleik sammen med Frank Rolland på hardingfele. Hans spill er både kraftfullt og rytmisk og med en rik ornamentikk. Frank er fra Ulvik, har vært fylkesmusiker siden 1996 og spiller også i lag med bl.a. sin gamle læremester Knut Hamre.

Amir Saion og Hassan Albadri er begge bergensmusikere fra Irak, som har samarbeidet i mange år, bl.a. i deres duo Gilgamesh. Vi får høre egne og tradisjonelle og sanger fra Irak og eminent spill på oud - en type lutt som du finner i store deler av Midt-Østen. Gilgamesh har utgitt platen Tigris Nights.

 

View Event →
Blyde Lasses - fra Shetland og Skottland
Mar
19
8:00 PM20:00

Blyde Lasses - fra Shetland og Skottland

Blyde Lasses - det betyr blide jenter på shetlandsmål. Claire White hører til den indre krets av det pulserende felemiljøet på Shetland. (Av de ti beste felespillerne i Storbritannia kommer til en hver tid minst fem fra disse forblåste, små øyene!) Synger gjør hun og, fint, nakent og rett frem.

Frances Wilkins er en av kongedømmets fineste utøvere på det lille trekkspillet concertina.

De to venninenne i Blyde Lasses spiller åpen, vakker og nær musikk. Du vil like dem!

 

View Event →
Foghorn String Band - folkelige elitemusikere fra Statene
Mar
5
8:00 PM20:00

Foghorn String Band - folkelige elitemusikere fra Statene

Høy, klagende sang og gode glis. Snerrende mandolinspill og pumpende felestrøk. vennlig gitarklimpring og stødig bass. Foghorn String Band rusker tak i mang slags amerikansk folkemusikk og gjør klar til en elskovsstund med Old Time Music, honky tonk country, bluegrass og mye mer. Om du likte musikken i filmen O Brother, Where art Thou, vil du elske Caleb Klauder (sang, mandolin, fele), Reeb Willms (sang, gitar), Madine Landry (sang, kontrabass) og Stephen "Sammy" Lind (sang, fele, banjo). Det de gjør, er det få som gjør etter.

"Face it people - there´s Foghorn...and there´s everybody else."

Stuart Mason, The Fiddlefreak

Billetter: 250/200 (medl.)/50 (studenter)

View Event →
Folkemusikkfest i Gimle med konsert og dans: 	CAJUN COUNTRY REVIVAL. Audhilds
Mar
3
7:30 PM19:30

Folkemusikkfest i Gimle med konsert og dans: CAJUN COUNTRY REVIVAL. Audhilds

Cajun Country Revival er et stjernelag med flere av Nord-Amerikas beste utøvere i sine sjangre: Fra sumpene utenfor New Orleans kommer felespiller Joel Savoy og Jesse Lége på sang og enraders trekkspill. Begge er karismatiske musikere med stor kraft og er legender i den fransk-amerikanske cajun-musikken.

De fire medmusikerne utgjør Foghorn Stringband og er mestere innen flere nordamerikanske tradisjoner. De turnerer verden rundt med sang, fele, mandolin, gitar, bass og mengder av flerstemt sang. Denne kvelden vil de seks musikerne som utgjør Cajun Country Revival aller mest spille drivende cajunmusikk, først på konsert og så til dans - med opplæring i two step og andre enkle danser, på stedet!

De unge kvinnene i spelmannslaget Audhilds er blitt en god og samstemt hardingfelegruppe. De vi gi en kort konsertbolk med samspill og solo. Senere sørger de for at det også blir tradisjonellt, norsk dansespill med vals, springar, reinlender og polka utover kvelden.

Sted: Kulturhuset Gimle, Kong Oscars gate 18, Bergen - inngang fra Øvre Korskirkeallmenning

Dørene åpner kl 19. Start kl 19.30.

Billetter: 300 / 250 (medl. BUL Ervingen og Columbi Egg) / 100 (studenter) / 50 (barn)

Arrangører er Folkemusikklubben Columbi Egg og Bergen Ungdomslag Ervingen.

 

                                           Kræsj-kurs i cajundans

Bassisten i Cajun Country Revival, Nadine Landry, vil kurse oss i de viktigeste dansene innan cajun-sjangeren. Til levande musikk av et par av de største mesterne innenfor sjangeren, lærer hun bort vals med Cajun-vri og ulike variantar av two-step, som "the jitterbug" og "the zydeco two-step". Du trenger ikke ha noen forkunnskaper, bare kom!

Kulturhuset Gimle, Kong Oscars gate 18, lørdag 3. mars kl 12 - 14. Pris: 100 kr  Studentpris: 50 kr 

View Event →
Lysning på Logen - Nils Økland Band
Feb
24
9:00 PM21:00

Lysning på Logen - Nils Økland Band

Nils Økland er en musikkens nysgjerrige vandringsmann, lydhør og alltid på leting. Han søker og finner klanger få har hentet frem før ham. Ofte er det i hardingfelen han finner dem.

Musikken på Øklands siste CD Lysning er mye; original, subtil, på samme tid minimalistisk og storslått - men aller mest er den gripende vakker. I sitt samspill er musikerne samtidig på leting og intenst tilstede. Kritikerne har overgått hverandre i godord og sekserne har haglet.

Velkommen til en sen lørdagsstund utenom hverdagen med Nils Økland (feler), Sigbjørn Apeland (trøorgel), Rolf Erik Nystrøm (saksofoner), Mats Eilertsen (bass) og Per Oddvar Johansen (perkusjon).

 

Sted: Logen Teater (Hordaland Teater), Bergen

Tid: Konsertstart kl. 21. Dørene åpnes kl. 20.30.

Billetter: 250 / 200 (medl. Columbi Egg og BJF, studenter, BT-fordel, Scenekort)

Konserten arrangeres av Vestnorsk Jazzsenter i samarbeid med Folkemusikklubben Columbi Egg.

View Event →
Den store sangen - kvedarane kommer!
Feb
19
8:00 PM20:00

Den store sangen - kvedarane kommer!

Syngende struper fra Hardanger og Voss kommer til Augustin Hotel; tretten kvinner og én mann. Blant disse er en rekke profilerte utøvere, som Annlaug Børsheim, Benedicte Maurseth og Kari Malmanger. Kunstnerisk leder er selveste Berit Opheim. Dette er en enestående anledning til å få en lyddusj av folkesangens mange farger: Bånsuller, bryllupsviser, ballader. Optimistisk hurra-ut-i-verden-stemning og dødelig tristesse. Og gullkorn fra livet i hverdagen.

 

Fugl og fisk i treets topp,

hardinger i heisa-tropp!

Sang om lengt og tap og tross,

lure smil brakt hit fra Voss.

 

View Event →
Irene Tillung: HILDERSYN. Anders Hall solo
Feb
5
8:00 PM20:00

Irene Tillung: HILDERSYN. Anders Hall solo

Irene Tillung fra Voss spiller akkordeon (avansert trekkspill) og er en musiker med melodisk teft. Styret i Columbi Egg falt for hennes vakre og originale melodier og det overbevisende spillet på hennes siste CD Hildersyn. I tillegg til å være musiker og spille i grupper som Tindra og Boreas, studerer Irene Tillung komposisjon av filmmusikk.

Disse spiller i lag med henne denne kvelden: Erik Sollid (hardingfele), Anders Hall (bratsj, oktavfele), Pål Hausken (trommer) og Ellen Brekken (kontrabass).

 

Alle som har hørt svenske Anders Hall sammen med Sigrid Moldestad eller i Nordic Fiddlers´Bloc vet at han er en glimrende samspiller. I kveld får vi omsider oppleve spelmannen fra Hälsingland på egne ben; han starter kvelden med et kort solosett.

View Event →
BALKAN! Jovan Pavlovic & Marko Markovic
Jan
22
8:00 PM20:00

BALKAN! Jovan Pavlovic & Marko Markovic

Brennhet balkan-brass. Trekkspilltrøkk. Lakken på scenedøren kan krølle seg og gulvplanker skal sprekke. Mye energi er i omløp når en av Balkans beste blåsere kommer på besøk sammen med trekkspillhelten Jovan Pavlovic.

Marko Markovic er en trompetist av et eget format, sønn av trompetlegenden Boban Markovic og oppvokst i den serbiske sigøynerbrassens smørøye. Når han og faderens elleville blåsere og trommeslagere entrer scenen, kan opptil en kvart million entusiaster hylle dem. Kanskje var du blant de heldige som opplevde dem på Balkanfest på Evanger for få år siden? Jovan Pavlovic er en eminent trekkspiller og komponist, opprinnelig fra Serbia, men siden lenge trondhjemmer, og sentral bl.a. i Urban Tunélls Klezmerband.

Både Marko og Jovan liker å leke seg med sine store musikkører. Mye vil skje!

 

Billetter: 200 / 150 (medl.) / 50 (stud.)

View Event →
MUSICUS - folkbarokk fra Røros. Anders Löfberg solo
Jan
8
8:00 PM20:00

MUSICUS - folkbarokk fra Røros. Anders Löfberg solo

Folkbarokk fra Røros, musikk i  grenselandet mellom folkemusikk og klassiske tradisjoner! Musicus er storspelmennene Olav Luksengård Mjelva (Nordic Fiddlers Bloc) og John Ole Morken på feler sammen med Anders Löfberg (cello) og Hans Fredrik Jakobsen (fløyter, sekkepipe m.m.).
Før Musicus entrer gulvet vil Anders Löfberg ha et solosett, der han spiller svensk folkemusikk på cello og fele. Rått, sofistikert og virtuost! Anders har besøkt Columbi Egg flere ganger tidligere, som medlem av gruppene Nordic og Majorstuen.

View Event →
JUL I NORD. Dansejam!
Dec
11
8:00 PM20:00

JUL I NORD. Dansejam!

Kvartetten Jul i Nord gir oss både vakre, nordlandske juletoner og drivende dansemusikk. Hilde Fjerdingøy er en eminent toraderspiller fra Helgeland, som i kveld besøker byen med seg sin faste, svenske felepartner Hanna Andersson samt Morten Kvam (kontrabass, piano, sang) og Ingebjørg Lognvik Reinholdt (sang, gitar), som er kvedar i tradisjonen etter Agnes Buen Garnås og Sondre Bratland.

Etter konserten ryddes gulvet til dans, og Jul i Nord leder an i en saftig førjulsjam!

Foto: Gøthe Ellevsøy

View Event →
Raabygg
Nov
27
8:00 PM20:00

Raabygg

Raabygg er tre unge folkemusikere med felles interesse for både slagere og bortgjemte låter fra Agder. Med hardingfeler, sang og harpeleik tar de fatt i gamle melodier og arrangerer disse på eget vis.

Kjernerepertoaret til Raabygg er folkemusikk fra Råbyggelaget, som er et gammelt navn på de indre bygdene på Agder. Musikken har et stort spekter, fra bånsuller til dansemusikk: gangar, springar, og rykende riler. Raabygg er Johanne Flottorp (hardingfele, sang), Tuva Færden (hardingfele, sang, lyre), Sigrid Kjetilsdotter Jore (harpeleik, sang, munnharpe).

View Event →
ANDERS RØINE BAND: Kristine Valdresdatter
Nov
17
7:00 PM19:00

ANDERS RØINE BAND: Kristine Valdresdatter

Røft, tøft og rystende. Anders Røine har laget musikk til Norges siste stumfilm, Kristine Valdresdatter. I kveld skal musikken fremføres live, mens dramatiske scener utspiller seg på Cinematekets lerret. Røine fikk Spelemannsprisen for platen med denne musikken. Timbuktu-blues ryster veggene mens valdresspringaren går og smertefull sang finner sted. Kan og skal ikke motstås.

Musikerne er Anders Røine (sang, gitar, el-gitar, langeleik, munnharpe, munnspill), Marit Karlberg (sang, langeleik, trøorgel), Hans Hulbækmo (perkusjon, sag, munnharpe, sang) og Sondre Meisfjord (kontrabass, elbass, sang).

 

Tid og sted: Kl. 19, Cinemateket på USF. Arrangementet er et samarbeid mellom Bergen Jazzforum, Cinemateket og Folkemusikklubben Columbi Egg.

Pris: 180 / medl. 130. Forhåndskjøp

Kode for rabatt til medlemmer i Columbi Egg meddeles senere.

 

View Event →
JAVID AFSARI RAD TRIO. Mari Holven og Berit Opheim
Nov
13
8:00 PM20:00

JAVID AFSARI RAD TRIO. Mari Holven og Berit Opheim

Javid Afsari Rad spiller på et urgammelt instrument: Santur, et lite, persisk hakkebrett. Som ung studerte han klassisk persisk musikk i Iran. I mange år har han vært osloenser, ledet en rekke band og musikkprosjekter, og samarbeidet med bl.a. Knut Reiersrud. Med seg har han Tove Margrethe Erikstad på cello og Harpreet Bansal, som har lært fiolin både på indisk og vestlig vis.

Mari Holven er en fjorten år gammel jente fra Granvin med en uvanlig gave: Hun synger tradisjonelle folkesanger så fint at grovbarkede voksne får spebarnshud. Mari Holven kommer til Columbi Egg sammen med sin berømte læremester Berit Opheim.

Billetter: 200 / 150 (medlemmer) / 50 (studenter)

View Event →
Väsen
Oct
30
8:00 PM20:00

Väsen

Den svenske folkemusikktrioen Väsen er uforbederlig eminente og heltente. Medlemmene er både tradisjonsbærere, nyskapere og komponister. Olov Johansson (nyckelharpa), Mikael Marin (bratsj) og Roger Tallroth (12-strengs gitar) er alle suverne solister som sammen går opp i en høyere enhet. De kan samarbeide med Kronos-kvartetten, Leonard Bernstein eller Annbjørg Lien - og aller mest: Med hverandre.

Billetter: 200 / 150 (medlemmer) / 50 (studenter)

http://www.vasen.se

View Event →
OFFROAD: Becaye Aws Vest-Afrika møter Norge
Oct
16
8:00 PM20:00

OFFROAD: Becaye Aws Vest-Afrika møter Norge

Becaye Aw er sanger, komponist og ikke minst en usedcvanlig gitarist som har utviklet en særegen spillestil, inspirert av den vestafrikanske harpen kora. I tillegg til å være østlending, har han hjemland i Maurtitania og Senegal. Becaye har samarbeidet med giganter som Ali Farka Touré. I Offroad har han med seg tre norske musikere: Anne Hytta (hardingefele), Liv Ulvik (sang) og Sigrun Eng (cello).

Afrikanske blåtoner møter norske åndsfrender. Utenfor allfarvei!

View Event →
Ahlberg, Ek & Roswall
Oct
2
8:00 PM20:00

Ahlberg, Ek & Roswall

Ohoi, som det svinger og danser når disse tre mesterne setter i gang: Emma Ahlberg (femstrengs fele), Daniel Ek (harpegitar) og Niklas Roswall (nyckelharpa).

Livlige, svenske melodier som vil ut og frem! De tre musikerne er sentrale i Sveriges folkemusikkverden, og samarbeider med bl.a. Sofia Karlsson og Ulrika Bodén.

 

View Event →
KRISTOFFER KLEIVELAND BAND. Alexander Aga Røynstrand
Sep
18
8:00 PM20:00

KRISTOFFER KLEIVELAND BAND. Alexander Aga Røynstrand

Musikken strømmer inni Kristoffer Kleiveland, fra hæl til hode. Og han får den ut! Hans musikalske, dansante spill på torader (også kalt durspill - et lite trekkspill, som du vet) har gitt ham førsteplassen på Landskappleiken flere ganger. I denne konserten vandrer han i fotefarene etter spillemannen Nils Brakvatne fra Osterøy, der Kristoffer også kommer fra. Han har med seg Andreas Kollvangsnes (torader), Maria Skjeldrum Toppe (hardingfele) og Tormod Kleiveland (gitar).

Alexander Aga Røynstrand er en ung harding fra felebygden Granvin, og er en av våre store på hardingfele. Han lokker frem ulike farger i sitt lyriske, inderlige spill.

 

View Event →
DOZO: Kouame Sereba og Rolf-Erik Nystrøm.  Guro Kvifte Nesheim
Sep
4
8:00 PM20:00

DOZO: Kouame Sereba og Rolf-Erik Nystrøm. Guro Kvifte Nesheim

Pass på! Dozo kommer til Bergen, og da bør man være til stede.

Kouame Sereba er karismatisk multiinstrumentalist og vokalist. Oslo er hjembyen, verden scenen og Elfenbenskysten gamlelandet. Var i sin tid med på et av norsk folkemusikks mest vellykkede eksperimenter: Kvartetten Frå Senegal til Setesdal, sammen med bl.a. Kirsten Bråten Berg.

Rolf-Erik Nystrøm er en nysgjerrig askeladd, en saksofonist utover det vanlige som spiller utprøvende jazz, tidlig barokk-musikk, samtidsmusikk med symfoniorkestre, improviserer gladlynt i trioen Poing og mye mer. I duoen Dozo leker Sereba og Nystrøm seg sammen. Vest-Afrika er ikke langt unna!

Unge Guro Kvifte Nesheim fra Oslo spiller hardingfele med driv og liv. Egne saker og drivende slåtter i tradisjon etter Salve Austenå fra Tovdal i Aust-Agder. Sjå og høyr!

Billetter: 200 / 150 (medlemmer) / 50 (studenter)

 

View Event →
Forsommerfest: HEMSING / LARSEN Ragnhild og Andris Hemsing. Einar Olav og Gjermund Larsen.
Jun
12
8:00 PM20:00

Forsommerfest: HEMSING / LARSEN Ragnhild og Andris Hemsing. Einar Olav og Gjermund Larsen.

Programendring: Andris Hemsing erstatter Eldbjørg Hemsing

Søsknene Hemsing fra Valdres er oppvokst med to toneelver susende rundt huset: Folkemusikken og den klassiske musikken. Ragnhild og Andris spiller begge både hardingfele i suveren valdrestradisjon. Ragnhild er også en kløpper på klassisk violin.

Brødrene Larsen fra Verdal er to formidable felespillere, som begge gikk i lære hos legendariske Hilmar Alexandersen som små. Virtuose og lekne - Einar Olav spiller ofte tradisjonell, spretten gammeldansmusikk, mens Gjermund komponerer mye som nærmer seg uttrykk fra den klassiske verdenen eller melodiøs samtidsmusikk.

I Hemsing / Larsen møtes gamle bygdetradisjoner med klassisk virtuositet.

Etter konserten ryddes gulvet. Så leder søsknene Hemsing og Larsen an i en saftig jam, mens du flakser rundt i polka eller vals eller rolig nipper til et glass med nasjonalromantisk sider. Kanskje blir det også mulighet til å prøve å danse shetlandreel? Et helt spelmannslag fra Shetland har i hvert fall meldt sin ankomst til dansejamen!

 

 

Billetter: 200 / 150 (medl.) / 50 (studenter)

View Event →
Nils Økland og Sigbjørn Apeland
May
8
8:00 PM20:00

Nils Økland og Sigbjørn Apeland

Nils Økland er en musiker som er bred og smal på samme tid. Han har lekt seg med felen sin i punkeband, klassiske orkestre, Oslo Tangoforening, ragtimeband og alt mulig. Nils er også den som mer enn noen annen har gått nye veier med hardingfelen - ofte inspirert av tidligmusikk eller samtidsmusikk.

Sigbjørn Apeland er både kirkeorganist, sprek improvisator på trøorgel og en stor kjenner av norsk folkemusikk. Og åndelig leder av Orgelklubben Ferdinand!

Sammen er Nils og Sigbjørn samspilte som få. Lydhøre. Lyttende. Og alt som godt er!

 


 

View Event →