Back to All Events

Zanzibar og Norge: Matonas Afdhal Group

Øygruppen Zanzibar har i århundreder vært et møtested mellom afrikanske, arabiske, europeiske og indiske kulturer. Her har den melodiøse og sofistikerte musikksjangeren Taarab oppstått og spredd seg langs Øst-Afrikas kystland.

Mohamed Issa Matona er en av de store innen taarab på Zanzibar. Han synger, og spiller violin og oud, og har besøkt Norge tidligere, bl. a. for å være gjestestjerne med KORK.

Til Matonas musikkakademi har en liten forsamling norske, unge musikere fra jazz og klassisk musikk søkt seg. Og alliert seg med sjefen! Resultatet er både spesielt og lett å like: Matonas Afdahl Group. Åpne opp ørene for Harald Lassen (saksofon, perkusjon), Stian A. E. Andersen (kontrabass), Emilie Lidsheim (violin, sang), Martin Lie Svendsen (gitar) og Ivar Asheim (trommer, perkusjon) - og mesteren selv: Mohammad Issa Matona.

Billetter: 200/ 150(medl.)/ 50(stud.)