Back to All Events

Forsommerfest: HEMSING / LARSEN Ragnhild og Andris Hemsing. Einar Olav og Gjermund Larsen.

Programendring: Andris Hemsing erstatter Eldbjørg Hemsing

Søsknene Hemsing fra Valdres er oppvokst med to toneelver susende rundt huset: Folkemusikken og den klassiske musikken. Ragnhild og Andris spiller begge både hardingfele i suveren valdrestradisjon. Ragnhild er også en kløpper på klassisk violin.

Brødrene Larsen fra Verdal er to formidable felespillere, som begge gikk i lære hos legendariske Hilmar Alexandersen som små. Virtuose og lekne - Einar Olav spiller ofte tradisjonell, spretten gammeldansmusikk, mens Gjermund komponerer mye som nærmer seg uttrykk fra den klassiske verdenen eller melodiøs samtidsmusikk.

I Hemsing / Larsen møtes gamle bygdetradisjoner med klassisk virtuositet.

Etter konserten ryddes gulvet. Så leder søsknene Hemsing og Larsen an i en saftig jam, mens du flakser rundt i polka eller vals eller rolig nipper til et glass med nasjonalromantisk sider. Kanskje blir det også mulighet til å prøve å danse shetlandreel? Et helt spelmannslag fra Shetland har i hvert fall meldt sin ankomst til dansejamen!

 

 

Billetter: 200 / 150 (medl.) / 50 (studenter)