Back to All Events

GABRIEL FLIFLET og OLAV TVEITANE. Fra Færøyene: Hanus G. Johansen

Endring i programmet: På grunn av sykdom kan dessverre ikke Peter Bastian komme som annonsert.

Columbi Eggs musikalske vert Gabriel Fliflet (trekkspill, sang) og Olav Tveitane (kontrabass, gitar, cister, sang) har musisert sammen i over førti år, og er samspilte som få. Sammen med Alf Bugge Gjerstad på hardingfele og fele dannet de i 1975 det som skulle bli Folkemusikkgruppen Rimfakse, og var tidlig ute med å la seg inspirere av arrangert folkemusikk fra utenverdenen. Senere spilte Olav og Gabriel norsk og nordisk folkemusikk sammen med bl.a. Berit Opheim, Nils Økland og Sigrid Moldestad, i tillegg til et balkanpreget repertoar med Peter Bastian, Ole Hamre m. fl. i gruppen Fri Flyt.

Med en så lang og fargerik ferd i ryggen, kan Olav Tveitane og Gabriel Fliflet love en bred aften, fylt med melodier og sanger de ikke klarer seg uten.

Fra Færøyene kommer en sanger som alle færinger har et forhold til: Hanus G. Johansen. Både unge og gamle kan hans sanger. For få år siden ga han også ut CDen Frå ledikken med viser av Jacob Sande - sunget på norsk!

 

Earlier Event: February 6
Odde og Holmen SIDIKI CAMARA
Later Event: March 6
Unni Boksasp ensemble