Back to All Events

Hallingdal: MARGIT MYHR Balkan: ALMIR MESKOVIC & DANIEL LAZAR

Forestillingen Stilt trør kvinner i sørgedans tar for seg tre ulike kvinneskjebner frå tre ulike hundreår. Historiene blir formidlet gjennom sang, fortelling og musikk (langeleik og lyre) av Margit Myhr fra Torpo i Hallingdal. Hun er 25 år, men har alt rukket å synge seg til topps på Landskappleiken og å virke som skuespiller ved Västanå Teater i Värmland. Regien av denne forestillingen er av teatersjefen og regissøren der - Leif Stinnerbom. Manus er av Eldgrim Springgard.

"Det går år mellom hver gang vi ser en slik stillferdig og sterk formidling" (Jan Landro, Bergens Tidende)

 

Er du glad i energirik balkanmusikk? Almir Meskovic og Daniel Lazar gir deg tradisjonelle melodier og rytmer fra Bosnia, Romania, Serbia og mere til. Almir er trekkspiller fra Bosnia, Daniel kommer fra Serbia, men spiller først og fremst i felemusikk i rumensk tradisjon. Begge bor i Oslo og spiller sammen i The Kuraybers, som gjestet Columbi Egg for får år siden, og som spilte med Silje Nergaard på årets Festspill. Fart, glede og balkanske rytmetog!