Back to All Events

Valdres og Hardanger. Irak: Marit Karlberg & Frank Rolland. Gilgamesh

Sang uten sjel er triste saker, men lite er bedre enn sjelfylt sang. Det er få folkesangere i vårt land som har mer av dette viktige, men udefinerbare, enn Marit Karlberg. Mange kjenner henne fra samarbeidet med multi-folkemusiker Anders Røine i duoen Sudan Dudan. Nå skal vi få oppleve henne med sang og langeleik sammen med Frank Rolland på hardingfele. Hans spill er både kraftfullt og rytmisk og med en rik ornamentikk. Frank er fra Ulvik, har vært fylkesmusiker siden 1996 og spiller også i lag med bl.a. sin gamle læremester Knut Hamre.

Amir Saion og Hassan Albadri er begge bergensmusikere fra Irak, som har samarbeidet i mange år, bl.a. i deres duo Gilgamesh. Vi får høre egne og tradisjonelle og sanger fra Irak og eminent spill på oud - en type lutt som du finner i store deler av Midt-Østen. Gilgamesh har utgitt platen Tigris Nights.