Back to All Events

Folkemusikkfest i Gimle med konsert og dans: CAJUN COUNTRY REVIVAL. Audhilds

  • Kulturhuset Gimle Øvre Korskirkeallmenningen Bergen, Hordaland, 5017 Norway (map)

Cajun Country Revival er et stjernelag med flere av Nord-Amerikas beste utøvere i sine sjangre: Fra sumpene utenfor New Orleans kommer felespiller Joel Savoy og Jesse Lége på sang og enraders trekkspill. Begge er karismatiske musikere med stor kraft og er legender i den fransk-amerikanske cajun-musikken.

De fire medmusikerne utgjør Foghorn Stringband og er mestere innen flere nordamerikanske tradisjoner. De turnerer verden rundt med sang, fele, mandolin, gitar, bass og mengder av flerstemt sang. Denne kvelden vil de seks musikerne som utgjør Cajun Country Revival aller mest spille drivende cajunmusikk, først på konsert og så til dans - med opplæring i two step og andre enkle danser, på stedet!

De unge kvinnene i spelmannslaget Audhilds er blitt en god og samstemt hardingfelegruppe. De vi gi en kort konsertbolk med samspill og solo. Senere sørger de for at det også blir tradisjonellt, norsk dansespill med vals, springar, reinlender og polka utover kvelden.

Sted: Kulturhuset Gimle, Kong Oscars gate 18, Bergen - inngang fra Øvre Korskirkeallmenning

Dørene åpner kl 19. Start kl 19.30.

Billetter: 300 / 250 (medl. BUL Ervingen og Columbi Egg) / 100 (studenter) / 50 (barn)

Arrangører er Folkemusikklubben Columbi Egg og Bergen Ungdomslag Ervingen.

 

                                           Kræsj-kurs i cajundans

Bassisten i Cajun Country Revival, Nadine Landry, vil kurse oss i de viktigeste dansene innan cajun-sjangeren. Til levande musikk av et par av de største mesterne innenfor sjangeren, lærer hun bort vals med Cajun-vri og ulike variantar av two-step, som "the jitterbug" og "the zydeco two-step". Du trenger ikke ha noen forkunnskaper, bare kom!

Kulturhuset Gimle, Kong Oscars gate 18, lørdag 3. mars kl 12 - 14. Pris: 100 kr  Studentpris: 50 kr