Back to All Events

NIVELKINN. Gro Marie Svidal

Er Nivelkinn det beste bestillingsverket som er laget innen norsk folkemusikk de siste tiårene? Det er godt mulig. Øyonn Groven Myhren og Odd Nordstoga satte musikk til tekster av Aslaug Vaa og fremførte resultatet på Telemarksfestivalen 2001. Nivelkinn grep umiddelbart tilhørerne, og ble også fremført på Columbi Egg for et andektig publikum i Cafe Colomba i Øvregaten. Nå er Nivelkinn vekket opp av dvalen igjen, og vi er ett av svært få steder som får besøk av Øyonn Groven Myhren (lyre, vaskebrett, sang) og Odd Nordstoga (trekkspil, gitar, sang).

Gro Marie Svidal åpner kvelden med et kort solosett. Hun er en av verdens beste på hardingfele, og kan spille både med en skinnende, klar tone eller en lavmælt og ru. Gro Marie Svidal kommer fra det rike felemiljøet på Jølster i Sunnfjord.

Pris: 250 /200 (medl.) /50 (stud.)