Back to All Events

JORUN MARIE KVERNBERG - solo og med GABRIEL FLIFLET

  • Augustin Hotel C. Sundts gate 22 Bergen (map)

Jorun Marie Kvernberg spiller fele, hardingfele og harpeleik - og synger. Hun er en av Nordens beste folkemusikere, med en lysende, kraftfull tone og stor virtuositet i sitt felespill. Denne kvelden møter du henne først som solist, med tradisjonell musikk fra Møre og Romsdal som hovedsak, deretter sammen med Columbi Eggs musikalske vert Gabriel Fliflet (trekkspill, piano, sang).

Kvernberg og Fliflet følger hverandre tett, både med underfundige smil og brede glis! Her er luftige viser med plass til vemod og uventede svinger. Her er feleslåtter med varm harpiks og mange glade knips. Mye av musikken er laget av musikerne selv. Gabriel har laget en rekke kritikerroste bestillingsverk, og Jorun Marie er den eneste som har vunnet den ærerike "Edvard-prisen" for komponering i sjangeren folkemusikk.