Back to All Events

Finsk flaggskip: JPP

Endelig! I Columbi Eggs 34. sesong går drømmen i oppfyllelse: JPP, den finske folkemusikkens fullrigger, kommer til Bergen! Feler, kontrabass og trøorgel i raffinert samspill. JPP er en institusjon i europeisk folkemusikk, og har turnert verden rundt siden starten i 1983. Utgangspunktet er de rike feletradisjonene i den lille bygden Järvelä i Kaustinen, vest i Finland. (Av de ti beste felespillerne i landet, har halvparten Järvelä som etternavn!). JPPs musikk har en solid, svingende dansefot, og er samtidig harmonisk og rytmisk avansert. Med uforutsigbare lån fra Texas eller Balkan eller hva som helst som er genialt!

Lytt til Mauno Järvelä, Arto Järvelä, Matti Mäkelä og Tommi Pyykönen (feler), Antti Järvelä (kontrabass) og Timo Alakotila (trøorgel).

Pris: 200 / 150 (medl.) / 50 (stud.)

 

Earlier Event: October 26
NORDIC
Later Event: November 23
Stepp, fele og fest: APRIL VERCH trio